'Het gebouw krijgt de maatschappelijke uitstraling die het verdient.'
'Het gebouw krijgt de maatschappelijke uitstraling die het verdient.' Foto: PR

Een gerenoveerd Dorpscentrum voor een nog mooier Oegstgeest

renovatie n De komende weken vertellen dorpsgenoten in deze rubriek over hun redenen de renovatie van het Dorpscentrum te steunen.

"Dit stukje gaat over het Dorpscentrum, ja geschreven met een hoofdletter. Je schrijft eigennamen met een hoofdletter als ze uniek zijn. En dat is hier geval omdat het een ruimte is waar alle inwoners van Oegstgeest welkom zijn, omdat het in enkele jaren is gegroeid tot wat het nu is, omdat veel mensen vanuit Oegstgeest zich belangeloos inzetten én omdat het in het geografische centrum van Oegstgeest ligt.


Als je het gebouw betreedt, zou je de indruk kunnen hebben dat het een achterhaald, wat oubollig, niet van deze tijd, best rommelig, niet effectief gebouw is. Dat gaat veranderen. Ik sta meer dan 100% achter deze renovatie omdat ik de renovatieplannen heb gezien. De architecten hebben iets ontwikkeld (belangeloos) wat alle zojuist gebruikte woorden onderuithaalt. Het resultaat wordt prachtig, state of the art, zeer effectief en heel uitnodigend. Het gebouw krijgt de maatschappelijke uitstraling die het verdient. Ik was nogal enthousiast na de presentatie van de renovatieplannen. Ook liet ik vallen dat Rabobank Leiden-Katwijk, financieel zou kunnen ondersteunen door middel van coöperatief dividend dat terugvloeit naar de maatschappij. Op dit moment vinden besprekingen plaats tussen de Rabobank en Dorpscentrum hoe Rabobank Oegstgeest het beste kan participeren.
Stel je eens voor. Alle lopende acties van donorschap tot veiling slagen optimaal. De renovatie is uitgevoerd. Vanuit de slogan 'Growing a better world together' zorgt een gerenoveerd Dorpscentrum voor een nog mooier Oegstgeest."

Frans van Rijn - Vicevoorzitter Raad van Commissarissen Rabobank Leiden-Katwijk