Coalitie

politiek n De afgelopen weken hebben VVD, CDA en Progressief Oegstgeest met elkaar gesproken om te komen tot een coalitieakkoord.

Of de afronding al in zicht is, en er inderdaad een coalitie komt met deze drie partijen, is nog niet duidelijk. Ook worden er nog geen kandidaat-wethouders genoemd.

"Er is geen nieuws. De gesprekken en de sfeer zijn positief. Meer kan ik niet melden", laat procesbegeleider Roel Freeke desgevraagd weten.


Heeren van het Dorp

ontmoeting n Eens in de zes weken komt een groep heren bij elkaar om over een bepaald onderwerp van gedachten te wisselen. Zo ook op dinsdagmiddag 15 mei van 14.00 tot 16.00 uur uur bij Radius, locatie Haeswijk, President Kennedylaan 141.

De heer Freek Lugt zal een inleiding met PowerPointpresentatie houden over het onderwerp 'Oud-Poelgeest'. Daarna zal er met elkaar over dit onderwerp gepraat worden. Alle mannen zijn van harte welkom.
Van tevoren aanmelden wordt op prijs gesteld: graag bij Radius, Adinda Heemskerk (071) 7074200, of a.heemskerk@radiuswelzijn.nl. Kosten: €1,- voor koffie en thee.


Rommel bij de Klink

politie n Afgelopen weekend troffen politieagenten bij de Klinkenbergerplas een groepje dronken jongeren aan.

Naast een groot kampvuur, wat niet is toegestaan, hadden de heren ook een stuk of vijftien bierflessen in het water gegooid. 'Vonden ze leuk', aldus de politie op Facebook. Onder toezicht van de agenten ruimden de jongeren alles op en kwamen ze weg met een waarschuwing. "Aan een ieder: heb respect voor de natuur en je leefomgeving en laat je puinbende niet voor een ander mens of dier achter."


Vliegen

overlast n Platform Duurzaam Dorp Oegstgeest organiseert regelmatig duurzaamheidscafés. Op woensdagavond 30 mei komen drie sprekers hun kennis delen over de gevolgen van de toename van het luchtverkeer van Schiphol. Om 20.00 uur is iedereen van harte welkom in het Duinzicht College (Wijttenbachweg 23).