Vervolg van de voorpagina

Oegstgeest spits Danny Wenink stond, na een lange tijd uitgeschakeld te zijn door een blessure, voor het eerst weer in de basis. Oegstgeest trok gelijk ten strijde richting het UDO-doel. Dit leverde al snel resultaat op, vanuit een directe vrijetrap genomen door Adil Harfaoui kopte verdediger Steven Apcar raak: 1 – 0. Binnen een paar minuten wist UDO spits Wouter de Bruyn via een snelle aanval de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Oegstgeest keeper Lucas van der Meij wist een directe vrije trap, genomen door Joost den Hollander, knap onschadelijk te maken. UDO speelde met vijf verdedigers en één spits en loerde zo om via de counter te scoren. UDO-keeper Diederik Houbolt wist met een aantal knappe reddingen Oegstgeest van verder scoren af te houden tot de rust.

Al in de eerste minuut na de rust kreeg Oegstgeest een penalty wegens hands, Harfaoui verzilverde deze kans en bracht de stand op 2 – 1. Ondanks de achterstand bleef UDO verdedigend spelen en was het voor Oegstgeest moeilijk om tot verder scoren te komen. Tot twintig minuten voor tijd toen Joep van Tulder met een fraaie kopbal de voorsprong vergrootte naar 3 – 1. Hierna was de wedstrijd gepeeld, UDO bleef verdedigen om de achterstand niet verder op te laten lopen en voor Oegstgeest hoefde het niet meer, de punten waren binnen. Na afloop van de wedstrijd was Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa tevreden met het resultaat: "We zitten op schema richting het kampioenschap, nog vier keer winnen en we hebben ons doel bereikt". Na de wedstrijd kwam het goede bericht dat directe concurrent om het kampioenschap SEV met 1 – 1 gelijk gespeeld had tegen Haagse Hout. De stand aan de kop van de ranglijst is nu, VVSB 21 – 47, Oegstgeest 18 – 41, SEV 17 – 38.

Zaterdag speelt Oegstgeest thuis de inhaalwedstrijd tegen Meerburg dat met 32 punten uit 19 wedstrijden op de vijfde plaats staat. Deze wedstrijd telt nog mee voor de eerste periode, bij winst wint Oegstgeest de eerste periode. Aanvang 14.30 uur.