Fiks koploper in overgangsklasse

korfbal n Na de winst op Nieuwerkerk (18-19) en het verlies van koploper SKF heeft Fiks de eerste plaats in de overgangsklasse overgenomen. Een ongekende prestatie en een nieuw hoogtepunt voor de Oegstgeester korfbalvereniging.

In Nieuwerkerk stond Fiks voor de zware opgave om resultaat te boeken tegen de thuisclub die vooraf als favoriet voor de titel gold. Immers, in de zaalcompetitie speelt Nieuwerkerk in de hoofdklasse. Een groot deel van de wedstrijd ging de thuisclub aan de leiding. Het was een uitermate attractieve wedstrijd, die gelijk opging, maar de tegenstander was scherper met schot; meerdere spelers hadden het vizier op scherp. Fiks verdedigde niet onverdienstelijk en de aanval kreeg vaak de bal aangespeeld en creƫerde ook voldoende kansen. Probleem was dat de afronding bij de meeste spelers faalde. Dit was de reden dat de achterstand niet hoger dan drie punten opliep. De 10-7 achterstand was zeker niet onoverbrugbaar. Positief feit was de grote inzet van Fiks en de wil om voor het maximale resultaat te gaan. "Eigenlijk de gehele wedstrijd, maar zeker na rust voerde mijn ploeg alle opdrachten die ik had gegeven perfect uit. Er zat bezieling in het spel en bovendien was het team echt met de wedstrijd bezig en niet met het randgebeuren", verklaarde trainer Rick Nell na afloop van de boeiende tweede helft waarin Fiks spectaculair zich in de wedstrijd terugvocht. De meeste treffers ontstonden uit goede aanvalsacties waarbij degenen die niet scoorden perfect de spelers die scherp waren, uitspeelden. De kanteling ontstond 20 minuten voor tijd. Jan Anholts produceerde 13-13 uit een strafworp. Nog eenmaal kwam Nieuwerkerk voor, maar na de tegentreffers van Roy Vreeken en Melissa Heijne moest Nieuwerkerk in de achtervolging. Na iedere gelijkmaker pakte Fiks opnieuw de leiding en zou dit patroon volharden; ook in de laatste minuut na 18-18. Jan Anholts benutte op dit cruciale moment een strafworp en daarmee pakte Fiks de winst en naar later bleek, ook de koppositie. Grote vreugde bij Fiks en de meegereisde aanhang; Nieuwerkerk gehuld in diepe deceptie. Fiks bovenaan, maar met nog vier wedstrijden, waaronder de topper tegen SKF, is de weg nog te lang om nu al conclusies aan die riante positie te verbinden.