Afbeelding
Foto:

'De laatste getuige' te gast

historie n Op woensdag 9 mei is er een lezing met Frank Krake & Wim Aloserij over het boek 'De Laatste Getuige'. Om 20.00 uur zullen zij op uitnodiging van de Rijnlandse Boekhandel te horen zijn in het Dorpscentrum Oegstgeest. Kaarten à €5,00 zijn verkrijgbaar bij de Rijnlandse Boekhandel of online te reserveren via info@rijnlandseboekhandel.nl.

In het fascinerende boek 'De Laatste Getuige' neemt auteur Frank Krake (1968) je mee in het leven van de 94-jarige Wim Aloserij (1923). Tijdens de Tweede Wereldoorlog overleefde, de uit een arm arbeidersgezin afkomstige Nederlander, drie concentratiekampen. Ook wist hij zich te redden uit een van de grootste scheepsrampen aller tijde. Op zijn 94e vertelt hij ons zijn verhaal. Als de laatste getuige. Wim wordt geïnterviewd door de samensteller/schrijver Frank Krake (bekend van eerdere boeken als De Rampondernemer, Menthol en Rood Bloed).
Dit boek heeft de laatste maanden veel media-aandacht gekregen en staat momenteel hoog in de CPNB-boeken top-60. We zijn dan ook blij met deze bijzondere gast met zijn bijzondere geschiedenis. Deze avond is zeker de moeite waard!


Meindert Barkema signeert

lezen n Komende zaterdag, 28 april, signeert Oegstgeestenaar Meindert Barkema zijn nieuwste roman 'Leidse karakters' bij de Rijnlandse Boekhandel.

Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen lezers de schrijver ontmoeten, een praatje maken en het nieuwe boek aanschaffen.

De roman Leidse karakters volgt in het begin de in 1938 verschenen roman Karakter van Bordewijk. Dat verhaal speelt zich af in het Rotterdam van begin vorige eeuw. Het boek van Barkema geeft er echter al meteen een 'Leidse draai' aan. Het boek gaat over een in armoedige omstandigheden geboren jongen die opgroeit bij zijn moeder en zich dankzij zijn en haar karakter in de maatschappij opwerkt tot een respectabele persoonlijkheid.

Afbeelding