Voorronde NK knikkeren

oranje n Dit jaar wordt opnieuw het Nederlands Kampioenschap knikkeren georganiseerd. De voorrondes vinden door heel Nederland plaats. In Oegstgeest wordt op donderdag 26 april van 18.30 tot 21.00 uur de eerste voorronde gehouden.

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar, die op de basisschool zitten, kunnen meedoen aan deze knikkerwedstrijd en strijden om de titel 'beste knikkeraar van Oegstgeest'.
Als de deelnemer het goed doet, kan hij of zij zelfs een plek op het Nederlands Kampioenschap bemachtigen. De landelijke finale vindt plaats in Dierenpark Amersfoort.

Inschrijven kan online op de site van het NK knikkeren: www.nkknikkeren.nl. De online inschrijvingen sluiten vandaag, 25 april, om 16.00 uur. De deelname aan dit toernooi is gratis en is ook toegankelijk voor kinderen die niet in Oegstgeest wonen. De locatie van het evenement is de Irislaan voor de winkels bij het winkelcentrum Lange Voort.


Late Night Shopping in centrum Lange Voort

oranje n Donderdagavond 26 april is het, naast het NK-knikkeren, weer tijd voor de Late Night Shopping in Winkelcentrum Lange Voort.

In samenwerking met de Oranjevereniging staat er veel gezelligheid gepland, zoals de knikkerkampioenschappen en de spetterende vuurwerkshow. Gedurende de Late Night Shopping hebben veel winkeliers grandioze aanbiedingen in petto.
Tijdens de Late Night Shopping delen hostesses vellen met bonnen vol aanbiedingen en gouden kroontjes uit. Wie het gouden kroontje opzet, profiteert van te gekke aanbiedingen. Alle aanbiedingen die in de bonnenspread vermeld staan, zijn uitsluitend op 26 april van 18.00 tot 21.00 uur geldig.

Kinderen kunnen op 26 april sjoelen bij de Intertoys of knikkeren bij de voorrondes van het NK knikkeren. Ook is er een open lucht Disco met Oegst­geester DJ Double U. Serviceclub de Ronde Tafel is aanwezig met een gezellig terras aan de Lange Voort.


Mooi programma op Koningsdag in Oegstgeest

oranje n De verjaardag van koning Willem-Alexander wordt ook in Oegstgeest uitgebreid gevierd.

Het volledige programma is in deze krant te vinden op pagina 2. Wat voor weer het ook wordt, het programma is altijd feestelijk en drukbezocht.

Wie het echte Koningsdaggevoel wil krijgen, begint om 9.00 uur met een kop koffie en een krentenbol in het park van het gemeentehuis. Na het hijsen van de vlag vindt daar om 9.30 uur de aubade plaats waarna de kinderspelen in het park van start gaan.

Een echte Oegstgeestenaar loopt daarna een gezellig rondje langs De Gouwe, langs de boogschutters van Attila (in het park van het raadhuis) en langs het ringsteken in het Wilhelminapark. Bij het gemeentehuis zullen op het podium The Red Rose of Lochbuie Pipes and Drums en Big Band Oegstgeest optreden.

Vanaf 12.30 uur barst het feest aan de Hofdijck los met een terras en goede livemuziek. Natuurlijk ontbreken het tonknuppelen, het trottoirtekenen en de dikke bandenrace niet

Op het evenemententerrein aan de Hofdijck zijn voor de kinderen veel 'adventure games' te doen.

Het volledige programma is ook te vinden op www.oranjeverenigingoegstgeest.nl.


Vergunning zonder aanlegsteiger

politiek n Het leek vooraf zo eenvoudig. De gemeenteraadsleden hadden zich eerder al positief uitgelaten over de verplaatsing van McDonalds aan de Oude Rhijnhofweg. Er waren nog enkele bezwaarmakers, maar zij hadden een overeenkomst bereikt met McDonalds. Afgesproken werd, dat er geen aanlegsteiger bij de fastfoodketen zou komen.

Door Joep Derksen

Het enige wat de gemeente nog moest doen, was het weghalen van de mogelijkheid voor het aanleggen van zo'n aanlegsteiger. Kat in 't bakkie, zo heeft verantwoordelijk wethouder Jos Roeffen mogelijk gedacht. Hij informeerde de raadsleden donderdag 19 april. "De indieners zijn bereid hun bezwaar in te trekken als de gemeente de vergunning verleent zonder aanlegsteiger. Van McDonalds kan de aanlegsteiger vervallen. Het college is bereid de vergunning zonder aanlegsteiger te vergunnen.'' Roeffen liet weten dat het college die vergunningverlening zonder aanlegsteiger nog niet had genomen, maar wat hem betreft kon de gemeenteraad alvast de omgevingsvergunning goedkeuren.

Maar zover kwam het niet. Raadslid Eelke van den Ouweelen (Lokaal) vond, dat dit raadsbesluit ook wel over een paar weken genomen kon worden, op het moment dat het college de vergunning heeft afgerond. Potentiële coalitiepartij PrO was het hier mee eens. Raadslid Ria Pasterkamp: "Nieuwe stukken moeten op tijd worden aangeleverd. De raad kan alleen goede besluiten nemen als er goede kennis is van de stukken. Alleen in noodsituaties kan die tijd anders zijn. Het gaat hier over een paar weken. We moeten niet onze eigen spelregels overtreden.'' Ook Eibertjan van Blitterswijk (CDA) vond uitstel prima: "Voor de netheid is het beter om dit besluit in een volgende vergadering te nemen." En daarmee was een meerderheid van de gemeenteraad voor het uitstel.