Gaslek aan Van Goghlaan

brandweer n Op woensdagavond 18 april kreeg de brandweer van Oegstgeest even na half negen 's avonds een melding dat er een sterke gaslucht was geroken aan de Vincent van Goghlaan.

De brandweer zette een deel van de straat af, omdat de gaslucht flink te ruiken was. Ook de woning werd enige tijd ontruimd.

Het lek bleek te zijn ontstaan doordat een ingeslagen paal voor een tuinhek een gasleiding raakte.


Participatie

politiek n Het Oegstgeester college voert naar aanleiding van de motie van de gemeenteraad 'Participatie voor en door ons allemaal' gesprekken met scholen, het Platform voor Kunst, Cultuur en Erfgoed, de bibliotheek en de Oegst­geester Sportfederatie. Daarin wordt aandacht gevraagd voor de participatiemogelijkheden van zowel volwassenen als kinderen. Ook de regelingen en mogelijkheden tot het doen van vrijwilligerswerk komen aan bod.


Lezing over het samengestelde gezin

opvoeding n "Een ouder word je na negen maanden zwangerschap. Stiefouder ben je in veel gevallen "ineens", zonder dat je weet wat er van je wordt verwacht en wat dit met zich meebrengt". Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leiden organiseert op 14 mei een lezing over samengestelde gezinnen.

In een tijd waarin een op de drie relaties eerder eindigt dan gehoopt, is het logisch dat er steeds meer samengestelde gezinnen zijn. Hoe vind je daarin je weg en hoe kun je in je nieuwe gezin de rust en harmonie krijgen waar je naar op zoek bent? Deze lezing is voor stellen die binnenkort gaan samenwonen of inmiddels samenwonen, maar verbetering willen in de wijze waarop het gezin functioneert. Als je zonder partner wilt komen, dan ben je ook van harte welkom. Het heeft alleen een groter effect als je samen komt.

De lezing wordt gegeven door Margarita Bernal, stiefcoach/relatietherapeut bij Stiefgoed Leiden, waar ze samengestelde gezinnen naar harmonie, rust en verbinding begeleid. Je bent van harte welkom.

Datum: maandag 14 mei. 19.30-21.30 uur (inloop 19.15 uur)
Locatie: Het Gebouw, Arubapad 2, Leiden. Geen kosten.

Geïnteresseerd? Aanmelden kan via www.cjgleiden.nl.