'Ik hoop dat Oegstgeestenaren de verbouwing mede mogelijk maken.'
'Ik hoop dat Oegstgeestenaren de verbouwing mede mogelijk maken.' Foto:

'Ik spreek vaak over het Dorpshuis in plaats van over het Dorpscentrum'

renovatie n De komende weken vertellen dorpsgenoten in deze rubriek over hun redenen de renovatie van het Dorpscentrum te steunen.

"Ik steun het Dorpscentrum omdat ik me nogal eens in de naam vergis. Ik spreek regelmatig over het Dorpshuis in plaats van over het Dorpscentrum. Het ligt er natuurlijk prachtig, centraal, met goede parkeergelegenheid, dicht bij de markt en de winkels, maar voor mij is de belangrijkste functie dat het een 'huis' is."

"Dat vond ik al toen het nog van de Protestantse Gemeente te Oegstgeest (PGO) was. Het heette toen Gemeentecentrum maar ik zou het toen al veel liever Gemeentehuis hebben genoemd. Dat kon natuurlijk niet want er was al een Gemeentehuis in Oegstgeest… Het gaat mij om dat woord 'huis'. Ik zou de bibliotheek (letterlijk plaats voor boeken) ook veel liever 'boekenhuis' willen noemen – daar ben je thuis voor en met boeken – en om dezelfde reden ben ik dus blij met de naam 'Cultuurhuis' voor de Paulus."


"Toen de PGO te ruim behuisd raakte – je kunt te groot wonen, een soort 'scheef-wonen' – was ik heel blij dat er vanuit het dorp mensen opstonden die zeiden: we hebben in ons dorp een plek nodig waar we samen kunnen doen aan 'welzijn en zingeving'. Mooi als je daar een centrale plek voor hebt. Maar het gevoel moet dat van een 'huis' zijn. Daarom hoop ik dat u de verbouwing mede mogelijk maakt waardoor we ons nog meer thuis kunnen voelen. Met elkaar als dorpsgenoten en met de missie van het Dorpscentrum! Ik doe mee."


Aart Verburg, predikant van de Protestantse Gemeente te Oegstgeest, lid van het comité van aanbeveling financiering verbouw Dorpscentrum.

www.dorpscentrumoegstgeest.nl