Willem Jan komt met zijn vrouw Kitty onder luid applaus het veld op.
Willem Jan komt met zijn vrouw Kitty onder luid applaus het veld op. Foto:

Vereniging Oud Oegstgeest stuurt reactie op plan Overgeest

politiek n Op 17 april heeft de Vereniging Oud Oegstgeest aan het college een inspraakreactie gestuurd over de concept Gebiedsvisie Overgeest, zo melden zij op Facebook.

Een aantal conclusies:


• De VOO betreurt het dat er niet een visie voor het gehele gebied van het Kasteel en landgoed Endegeest, inclusief Overgeest is opgesteld. Dan zou de ontwikkeling van het gehele gebied in zijn samenhang zichtbaar zijn en beoordeeld kunnen worden.
• De VOO vindt dat de vervolgplannen in een regulier traject van een (herzien) bestemmingsplan vastgelegd moeten worden, opdat langs die lijn de inbreng vanuit het dorp goed geregeld is. Voorafgaande aan dit traject vraagt de VOO om nog drie nieuwe scenario's te beschrijven en door te rekenen: een geheel groen Overgeest, een Overgeest zonder de viet villa's nabij het gemeentehuis én een Overgeest met minder woningen.
• De VOO vindt, dat - als er in Overgeest gebouwd gaat worden - er maximaal 30 woningen mogen komen. Dan kan een deel van de locatie als groengebied worden aangelegd, is er minder verkeer en zijn er dus minder verkeersbewegingen door het gebied rondom het gemeentehuis: het rijksmonument Rhijngeest.
• De VOO vindt dat de brug met het toegangshek in zijn huidige vorm behouden moet blijven. Aanpassing van een rijksmonument vanwege een verhoogde verkeersbelasting is voor de VOO geen optie.


In memoriam Willem Jan Bouwman

30-6-1971 – 20-4-2018

Vrijdag 20 april overleed Willem Jan Bouwman (46). Van jongs af aan was hij lid van Vv Oegstgeest.
Willem Jan heeft vanaf de pupillen tot in de selectie altijd gespeeld als keeper. Hij heeft ondanks zijn ziekte tot begin van dit seizoen nog gevoetbald bij Vv Oegstgeest.

Zaterdag 3 maart is er nog een erewedstrijd voor hem gehouden waar veel leden, oud-leden, vrienden en bekenden naar toe zijn gekomen. Willem Jan genoot zichtbaar van deze bijeenkomst en dronk na afloop van de wedstrijd nog een biertje met zijn voetbalmaten.

Het bestuur en leden van Vv Oegstgeest wensen zijn vrouw, en kinderen en verdere familie veel sterkte bij het dragen van dit enorme verlies. We herinneren Willem Jan als een keeper die in veel verschillende teams zijn positieve bijdrage heeft geleverd op sportief en persoonlijk vlak.

Jan van den Broeck
Voorzitter Vv Oegstgeest