De jeugd van OLTC heeft er zin in. | Foto PR
De jeugd van OLTC heeft er zin in. | Foto PR Foto: PR

Jeugdcompetitie OLTC van start

tennis n Vrijdag 20 april was de eerste interne competitie voor de basisschooljeugd bij OLTC. In totaal worden er gedurende het seizoen zeven vrijdagen onderlinge wedstrijdjes gespeeld.

De start kon niet beter: de zon scheen volop en de kinderen hadden er enorm veel zin in! Sommige kinderen speelden hun eerste wedstrijdje, andere hadden al wat meer ervaring. Na een paar mooie potjes tennis stond er een heerlijk bord macaroni en limonade klaar voor alle kids op het zonnige terras. Kortom, een fantastische start van het nieuwe tennisseizoen.


Ga naar www.oltc.nl voor meer tennisinformatie.


LOHC wint van Ypenburg in fysiek duel

hockey n De LOHC-veteranen wonnen dit weekend in een zwaar duel van Ypenburg.

De hoge temperaturen en het vechterskarakter van tegenstander Ypenburg zorgden ervoor dat de wedstrijd verre van gemakkelijk was. De ploeg uit de Haagse Vinex-wijk deed er vanaf het begin alles aan om met fysiek spel te proberen het spel van LOHC te ontregelen. Echter, door goed combinatie spel – mede door de bij de fans zo geliefde Aert Scheffers - wist gelegenheidsspits Paul Dwarshuis het net te vinden (1-0). Na een slordigheid in de verdediging kon Ypenburg snel langszij te komen. Vleugelaanvaller en oncoloog Hans Gelderblom scoorde vervolgens knap (2-1) en LOHC liep daarna uit naar 3-1. Na rust begon Ypenburg aan een offensief maar goalie en vliegtuigbouwer Christian Swinkels blonk uit met sterk keeperswerk en loodste LOHC uiteindelijk over de streep met een 6-2 overwinning.

"Het publiek was vandaag echt de 12e man voor ons, zij hielpen ons door deze wedstrijd heen", aldus oud-international en koningassist HJ Witsenburg. LOHC kan zich nu rustig gaan voorbereiden op het sleutelduel tegen directe concurrent Cartouche in de tweede week van mei.


Aftrap businessclub FC Oegstgeest

voetbal n Op 1 juli van dit jaar fuseren Vv Oegstgeest en Vv UDO tot FC Oegstgeest. Op het terrein van Vv Oegstgeest, daar waar FC Oegstgeest zich zal vestigen, wordt al hard gewerkt aan (de voorbereidingen voor) diverse veranderingen. Zo zullen er nieuwe kleedkamers bij komen, zal de kantine worden uitgebreid en zullen de velden 2 en 3 omgevormd worden tot kunstgrasvelden.

Op zaterdag 21 april werd om 12.00 uur, voor de laatste derby Oegstgeest-UDO, de aftrap gegeven worden voor de nieuwe businessclub. "Daar is de tijd nu rijp voor". De nieuwe sponsoren, de Rabobank en Jumbo Peter de Jong (naast de bestaande Rijndorp Installaties) werden bekendgemaakt.
Tijdens de bijeenkomst werd benoemd dat FC Oegstgeest voor wat betreft het meisjesvoetbal één van de grotere clubs in Nederland zal worden.
Marc du Maine (UDO) en Jan van den Broeck (VVO) onthulden vervolgens samen het nieuwe tenue van FC Oegstgeest en alle bijbehorende kledingstukken en tassen, vervaardigd en ontworpen door Geco-Sportswear. Voor de dames is er volgend seizoen ook een complete vrouwenlijn beschikbaar.

Op zondag 22 april pasten alle leden van beide voetbalclubs de nieuwe tenues, zodat iedereen bij de start van het nieuwe seizoen in strak blauw/geel het veld op kan lopen.

Voorzitters Jan van den Broeck en Marc du Maine bij het nieuwe tenue. | Foto Willemien Timmers