Luuk van der Zon, Joop Verdonk en Bas Koster reiken de vergunningen uit. | Foto Willemien Timmers
Luuk van der Zon, Joop Verdonk en Bas Koster reiken de vergunningen uit. | Foto Willemien Timmers Foto:

Vergunningen vrijmarkt 5 mei uitgereikt

bevrijdingsdag n Ook dit jaar organiseert Oranjevereniging Oegstgeest in opdracht van de gemeente de inschrijving van de Kindervrijmarkt op Bevrijdingsdag.

De vergunningen voor een prachtig verkoop-plekje werden onder andere woensdag 18 april uitgereikt aan de Oegstgeester jeugd onder de zeventien jaar die een plaats gereserveerd had.
Vaak kwamen de kinderen zelf hun vergunningsbewijs voor één van de ruim zeshonderd plekken ophalen.
Luuk van der Zon, Joop Verdonk en Bas Koster maakten overuren om de organisatie perfect op orde te krijgen.


Voor meer informatie: www.kindervrijmarktoegstgeest.nl


Bakfietsenrace wegens succes geprolongeerd op Koningsdag

koningsdag n Na de succesvolle introductie vorig jaar is er dit jaar weer op Koningsdag een bakfietsenrace.

Wie worden de opvolgers van Diederik van Rijn met dochter Valérie en Carlijn Tilstra met bankzitter Fien, de winnaars van vorig jaar? Het kind in de bakfiets moet na 2011 zijn geboren. Veiligheid voor alles daarom, moet de bijrijder in een driepuntsgordel zijn vastgezet en moet hij of zij een fietshelmpje op.

Er is in de bakfietsenrace een wedstrijd voor vaders met kind en voor moeders met kind. De ouders mogen geen wielerlicentie van de KNWU hebben. Ter plaatse bepaalt de wedstrijdleiding eventueel nadere regels. Meer informatie is beschikbaar op www.oranjeverenigingoegstgeest.nl. Inschrijven kan bij Détom, Rhijngeesterstraatweg 42 en ook via de genoemde website en op Koningsdag tot 13.45 uur op de Hofdijck.

Start en finish zijn bij het feestterrein aan de Hofdijck, en het tracé verloopt vandaar via de Marijkelaan, Beatrixlaan, Terweeweg en de Hofdijck. De race wordt begeleid door de experts van Swift. Deelname is gratis dankzij de ondersteuning van Détom Autospecialisten. De wedstrijd begint om 14.00 uur.


Veertiende Dikke Banden Race Oegstgeest

koningsdag n In samenwerking met de Leidse Ren-en Tourvereniging SWIFT en sponsor Détom organiseert de Oranjevereniging op Koningsdag voor alweer de veertiende keer een Dikke-banden-race met als speaker Frans van Rijn.

Het is een wielerwedstrijd voor iedereen in de leeftijd van zeven tot en met twaalf jaar, gehouden onder KNWU-licentie. Het rijden van een Dikke-Banden-Race is een mogelijkheid om met de wielersport kennis te maken. De fiets mag geen gekromd racestuur hebben en de bandbreedte moet minimaal 28 mm breed zijn. De wedstrijden worden gehouden op een afgesloten parcours: Start/Finish bij het feestterrein aan de Hofdijck, het tracé verloopt vandaar via de Pr. Marijkelaan – Pr. Beatrixlaan - Terweeweg – Hofdijck. De race wordt begeleid door de experts van Swift.

Er wordt gereden in verschillende categorieën. De afstanden die moeten worden afgelegd zijn aangepast aan de leeftijd. In verband met de veiligheid is het verplicht een valhelm te dragen tijdens de race. Door de organisatie worden valhelmen ter beschikking gesteld. Meer informatie is beschikbaar op www.oranjeverenigingoegstgeest.nl. Inschrijven kan via genoemde website en bij Détom, Rhijngeesterstraatweg 42 en op de dag zelf tot 14.15 uur op de Hofdijck. Deelname is gratis dankzij de ondersteuning van Détom Autospecialisten. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Bij sponsor Detom weten ze alles van dikke banden. | Foto Wil van Elk