Sarah-Lynn Huizing, Lisa van Dongen, Hester van Kronenberg en Tjeerd Broerse spelen het strijkkwartet no.2 deel 4 van Brahms. | Foto Willemien Timmers
Sarah-Lynn Huizing, Lisa van Dongen, Hester van Kronenberg en Tjeerd Broerse spelen het strijkkwartet no.2 deel 4 van Brahms. | Foto Willemien Timmers Foto:

Vriendschaps-concert in Mozaïekzaal

muziek n Op woensdag 18 april gaf het Nederlands Studenten Kamerorkest, kortweg Nesko, na de lunch een gezellig vriendschapsconcert in de Mozaïekzaal van de Leo Kannerschool aan de Hazenboslaan. Veel van de studenten hadden in Oegstgeest overnacht, waar veel vrijwilligers enthousiast bijdragen aan het succes van het bijzondere studentenorkest. Na 's morgens al voor de leerlingen van de school gespeeld te hebben, gaven de muzikale jongeren in drie verschillende samenstellingen muziekstukken ten gehore. Het aanwezige publiek, waaronder een tiental Oegstgeester senioren, genoot van de optredens. Gespeeld werden onder andere het strijkkwartet no.2 deel 4 van Brahms, Hongaarse dansen van Ferenc Farkas en een bewerking van het negentiende-eeuwse lied My God, to Thee. Vooral tijdens het adembenemende optreden van het laatste cello-kwartet was het muisstil in de Mozaïkzaal.