'Wat in mijn oren kwam deze keer was een veel mooier geluid uit de vleugel. Blijkbaar weet hij de toetsen op een voortreffelijk manier te beroeren.'
'Wat in mijn oren kwam deze keer was een veel mooier geluid uit de vleugel. Blijkbaar weet hij de toetsen op een voortreffelijk manier te beroeren.' Foto: PR

Een klankmagiër in de Paulus

Gehoord: Sam Armstrong, piano. Programma: Bach, Beethoven en Debussy. 9 april, Zondagmatinee in de Paulus van Muziekkamer Oegstgeest.

"Het eerste boek van Debussy' Preludes was een belevenis", aldus een concertgast na Sam Armstrongs magistrale recital. "Bijvoorbeeld de westenwind die de zee doet opzwepen en de kust geselt. Ik stelde me voor die van Bretagne in 'Ce qu'a vu le vent d'ouest' – wat de westenwind zag. En de majestueuze ordening die in flarden uit de mist opdoemt in 'La cathédrale engloutie' – de Notre-Dame van Parijs eerst verzonken in de mist. Prachtig helder en groots spel. De lezingen over Debussy van Leo Samama, 9 en 16 maart in het Dorpscentrum, gaven een nieuwe perceptie van deze muziek."

De vierde Zondagmatinee rondom Debussy is op 22 april om 16.00. Ensemble Leidse Hout - een trio uit het Residentieorkest. Kaarten bij de Rijnlandse Boekhandel of via debussy@muziekkamer-oegstgeest.org.