Koffie-bijeenkomst in de bibliotheek

ontmoeting n Op vrijdag 13 april is er de maandelijkse koffieochtend. Voor de tweede en tevens laatste keer wijkt men uit naar een andere locatie.

De koffiebijeenkomst zal gehouden worden in: de Bibliotheek aan de Lange Voort 2 T te Oegstgeest (nieuw winkelcentrum). Belangstellenden zullen daar door een van de gastvrouwen worden opgevangen, die de de weg zal wijzen naar de plek van de bijeenkomst. Mocht men geen vervoer hebben om daar te komen, dan kan men gebruikmaken van de autodienst. Een van de chauffeurs komt de deelnemer dan ophalen en brengt hem of haar ook weer thuis. Dus: een andere locatie en wat verder weg hoeft geen reden te zijn om niet te kunnen komen. De volgende maand is de koffiebijeenkomst weer gewoon in de Regenboogkerk.
Belangstellenden zijn van harte welkom om 10.00 uur. De bijeenkomst staat open voor gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Oegstgeest, maar ook voor belangstellenden en is bedoeld om elkaar te ontmoeten.

Joke de Vries, vestigingscoördinator van Oegstgeest van de Bibliotheek Bollenstreek, zal deze middag vertellen over de bibliotheek in 2018. De bibliotheek is, naast een instelling waar je boeken kunt lenen, een prettige en stimulerende omgeving voor jong en oud om te leren, lezen en de mensen te ontmoeten. De bibliotheek werkt samen met het onderwijs en maatschappelijke partners om iedereen de kans te bieden zich te ontwikkelen. De focus ligt daarbij op het stimuleren van zelfredzaamheid, gelijkwaardigheid en participatie van burgers.
Een aantal projecten van de bibliotheek zal langskomen: BoekStart, Voorleesexpress, Taalhuis, Mediawijsheid en Digisterker. Steeds meer mensen weten de bibliotheek te vinden voor een computercursus, hulp bij het invullen van het belastingbiljet, een interessante lezing of gewoon een kopje koffie met een krant of tijdschrift.

Wanneer het moeilijk is om zelfstandig naar de kerk te komen, dan kan men voor vervoer contact opnemen met mw. J.C. van Cuilenburg-Pasma, tel.nr. 071 5170435 of mw. T. Roelofsen, tel.nr. 071 5155739.


Heilige Popmuziek

zondag n Op zondag 22 april om 15.00 uur in het Dorpscentrum neemt Erik Jan Tillema (godsdienstwetenschapper) belangstellenden in een lezing met beeld en geluid mee langs enkele popliederen. Hij legt uit wat we in de muziek kunnen horen en in de videoclips kunnen zien. Het is verrassend hoeveel symboliek er soms in die videoclips te vinden is. Katy Perry haalt in haar nieuwste single 'Rise' Bijbelteksten aan. De zeer populaire Justin Bieber heeft zich onlangs tot het christendom bekeerd en ging in gebed tijdens een concert. In veel kerken worden op zondagochtend traditiegetrouw liederen van Huub Oosterhuis of Willem Barnard gezongen, maar dat zou net zo goed Lady Gaga of Katy Perry kunnen zijn. Richtbedrag €5.