Afbeelding
Foto: PR

Bijzondere avond met authentieke Chinese muziek in De Paulus

muziek n Prof. Zhang Luqiao, bariton en M. Xavier Rivera, piano brengen liederen die nauwelijks in Europa worden uitgevoerd.

Thema's van de liederen: Waters of the Yangtze en The Yellow River convey the love from China.
Naast zijn vele optredens in China geeft Zhang Luqiao regelmatig concerten in Milaan en Brussel. In China bekleedt hij diverse functies op het gebied van muziek en educatie, en is hij professor Vocale Muziek aan de Taiyuan Normal University.

Datum: donderdag 12 april 2018
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest
Toegangskaarten à 10 euro bij de zaal
Zaal open: 30 min voor aanvang.


Gedichtenwedstrijd Amnesty Oegstgeest

poëzie n Iedereen, jong en oud, wordt uitgenodigd een gedicht van maximaal 16 regels in te sturen voor de gedichtenwedstrijd van Amnesty Oegstgeest.

Het onderwerp is vrij, zolang het te maken heeft met de doelstellingen van Amnesty International, kortweg: de Rechten van de Mens en de Rechten van het Kind.
Op 5 mei, de Dag van de Vrijheid, buigt een deskundige jury zich over de inzendingen. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de leeftijden van de dichters.
De hoofdprijzen (één voor jongeren en één voor volwassenen) zijn mooie, originele afdrukken van de winnende gedichten.
Inzendingen kunnen gestuurd worden naar: amnestyoegstgeest@hotmail.com, of op papier naar: Amnesty Oegstgeest, Louise de Colignylaan 13, 2341 CG Oegstgeest. Graag vermelden: naam, leeftijd, m/v en adres of e-mailadres.
Eigenlijk wint elke deelnemer een eervolle prijs, want de inzendingen worden - met toestemming van de inzender - opgenomen op de website.
En vraag je je af: hoe zit het ook weer precies met die Rechten? Kijk dan even op genoemde website van Amnesty Oegstgeest. Daar vind je een samenvatting: www.oegstgeest.amnesty.nl.