Hangplek

hangen n Op woensdag 4 april heeft wethouder Jos Roeffen samen jongeren en jongerenwerkers, een nieuwe zitplek aan het Lotte Stam Beesepad geopend.

Samen hebben ze met elkaar de laatste planken van de picknickbank bevestigd. De nieuwe zitplek in de openbare ruimte, bedoeld voor alle inwoners van Oegstgeest, en is mede tot stand gekomen op verzoek van een aantal jongeren.

De nieuwe plek is onder het genot van een blikje fris en een zakje chips meteen uitgeprobeerd door een aantal aanwezige belangstellenden.


Vogelasiel zoekt vrijwilligers

dieren n Het Vogelasiel Oegstgeest aan de Haarlemmerstraatweg 12 zoekt vrijwilligers voor de tijdvakken 9.00 – 13.00 en van 13.00 – 18.00 uur. Ook voor de avonden en de weekenden kunnen vrijwilligers aan de slag.

Het Vogelasiel is officieel leerbedrijf, dus stagiaires, maar ook leerlingen van middelbare scholen die op zoek zijn naar een plek voor hun maatschappelijke stage, kunnen er terecht. De ervaring leert dat dergelijke leerlingen de stage als heel leerzaam en leuk ervaren en zelfs terugkomen in hun vakantie. Het is een mooie ervaring die ze opdoen met het werken met vogels. Vooral straks in het broedseizoen zijn er veel jonge vogels.

Er werken vrijwilligers al bijna dertig jaar bij het Vogelasiel dat vorig jaar is losgemaakt van de Dierenambulance die naar Leiden verhuisde. De vaste vrijwilligers dragen hun kennis graag uit aan de 'nieuwelingen'. Carla van Steenbergen, als 'echte Leidse' al 33 jaar in Oegstgeest – "ik ga hier nooit meer weg" – weet de disciplines van de vogelopvang eenvoudig in drie woorden te vertellen: "Rust, reinheid en regelmaat". Het telefoonnummer is 071-5172488.


Lezing K&O

historie n Op 18 april is er weer een boeiende lezing van K&O Oegstgeest, getiteld: 'Strijd om de macht in een turbulente tijd - Alexander Gogel, een Amsterdamse koopman in de politiek'.

Alexander Gogel (1765-1821) leidde een interessant leven in de turbulente tijd van staatsgrepen en grote politieke en maatschappelijke veranderingen.

Woensdag 18 april 20.00-22.00 uur. Volksuniversiteit K&O Lange Voort 2
Prijs: € 8,50 koffie en thee bij de prijs inbegrepen