Al eerder, op 19 maart, werd een informatieavond over Plan Duivenvoorde georganiseerd. | Foto Willemien Timmers
Al eerder, op 19 maart, werd een informatieavond over Plan Duivenvoorde georganiseerd. | Foto Willemien Timmers Foto:

Plan Duivenvoorde voor eindbeoordeling naar de Raad

bouwen n Begin dit jaar, op 17 januari, stelde de Raad van State dat de gemeente Oegstgeest opnieuw aan de slag moest met het bestemmingsplan voor de bouw van vijftig woningen op het voormalige sportveld van ASC aan de Duivenvoordestraat. De Raad van State keurde het plan af, omdat het te weinig rekening houdt met de bestaande wateroverlast in de buurt.

Het Oegstgeester college werd in de gelegenheid gesteld om een aantal geconstateerde gebreken in het op 8 november 2016 vastgestelde 'Wijzigingsplan Duivenvoordestraat' te herstellen via een zogenaamde 'bestuurlijke lus'. Het college heeft nu het herziene wijzigingsplan vastgesteld, zodat invulling wordt gegeven aan de eisen van de Raad van State.
Voorafgaand aan deze vaststelling heeft het college naar aanleiding van een drukbezochte informatieavond over Plan Duivenvoorde op 19 maart in het gemeentehuis, overleggen georganiseerd met alle betrokken partijen.
Zo is er op 29 maart gesproken met de indieners van het beroep bij de Raad van State (onder andere de Stichting Behoud Dorpskarakter Oegstgeest) om de onderbouwing en berekening van de watercompensatie van de bebouwing door te spreken en om vragen te beantwoorden. Op diezelfde dag heeft de gemeente Oegstgeest een gesprek geïnitieerd tussen de bewoners van de Juffermansstraat (eigenaren van het diepliggende achterpad dat langs het ASC-terrein loopt) en ontwikkelaar Provast. Dit gesprek ging over oplossingen voor terugkerende wateroverlast het achterpad. Afgesproken is dat Provast oplossingsrichtingen aan zal geven. Daarbij is het belangrijk dat de eigenaren het eens worden over de passende oplossing. Tijdens de informatieavond werd gesproken over een grindkoffer en een betonnen keerplaat. Betrokkenen blijven hierover met elkaar in gesprek.

Het herziene wijzigingsplan wordt ter eindbeoordeling aangeboden aan de Raad van State. Deze doet naar verwachting binnen twaalf weken na ontvangst van het wijzigingsplan einduitspraak. Tegen dit nieuwe besluit kan, conform de tussenuitspraak van de Raad van State geen beroep worden ingesteld. Als de Raad van State akkoord gaat met dit (hopelijk nu wel breed gedragen) plan, kan eindelijk met de bouw van de huizen begonnen worden. (WT)