De vrijwilligers zijn tijdens het Pinksterweekend herkenbaar aan hun T-shirts die zijn gesponsord door Favoriet Sport. | Foto Willemien Timmers
De vrijwilligers zijn tijdens het Pinksterweekend herkenbaar aan hun T-shirts die zijn gesponsord door Favoriet Sport. | Foto Willemien Timmers Foto:

Voorbereidingen HUT'16 inmiddels in volle gang

bouwen n Nog een paar weken en ruim honderd kinderen kunnen hun fantasie weer uitleven op onder andere oude pallets en hout. In het Pinksterweekend wordt namelijk weer het jaarlijkse huttenbouw festijn gehouden.

De organisatie is druk bezig met de voorbereidingen. Er ontstaat al een indrukwekkende stapel pallets op het terrein van de Scouting Sagara Satrya's waar het evenement plaatsvindt. Aanstaand weekend is er een vrijwilligers dag. Deze vrijwilligers zijn tijdens Pinksteren herkenbaar in T-shirts die zijn gesponsord door Favoriet Sport.
Zonder sponsoren is dit evenement niet mogelijk, daarom dankt de organisatie ook: T2 Ontwerp, Domino's Pizza Oegstgeest, Gemeente Oegstgeest, Restaurant Het Gouden Kalf, Winkeliers Vereniging Lange Voort, Gebr. Van der Putten, Rabobank Leiden-Katwijk, Haarmode Dofferhof, Favoriet Sport Oegstgeest, Courdid belastingadviseurs, Ronde Tafel Oegstgeest, Saton Optiek Oegstgeest, Albert Heijn Lange Voort, Visgilde Hugo van der Meij, Bakker van Maanen Lange Voort en Bakker van Maanen De Kempenaerstraat.

hut.sagara.nl


Scholing buddy dementie Oegstgeest

helpen n Mantelzorgsteunpunt Eva organiseert op 19 april een scholing voor vrijwilligers die zich inzetten of in willen gaan zetten als buddy dementie binnen de gemeente Oegstgeest.

Mensen met dementie en hun mantelzorger hebben soms behoefte aan een extra stukje ondersteuning in de thuissituatie. Iemand die hen begrijpt en oog heeft voor het proces waarin zij verkeren. Wanneer de buddy tijd doorbrengt met degene met dementie, kan de mantelzorger even vrijaf nemen van de directe zorg. Eva brengt deze mensen samen en begeleid het contact. Buddywerk bij Eva is vrijwilligerswerk.
De buddy's van Eva zijn bedoeld voor thuiswonende mensen met vergeetachtigheid en/of dementie. Zij zijn er als vrijwillige ondersteuning, bieden mensen de mogelijkheid om van zich af te praten en zorgen daarnaast voor momenten van afleiding en ontspanning. Het belangrijkste is om er "te zijn" voor de ander. De buddy neemt niet de taken over van de professionele hulpverlening. Een buddy komt bij mensen thuis en werkt zelfstandig. De buddy's worden individueel en groepsgewijs begeleid door professionele coördinatoren. Het buddywerk vraagt tenminste een dagdeel per een à twee weken inzetbaarheid.
Wie wil deelnemen aan de scholing meldt zich aan via f.vermeer@wijzijneva.nl of telefonisch via 071-516 14 45. 19 april, van 14.00 tot 16.30 uur in Dorpscentrum Oegstgeest, Lijtweg 9, Oegstgeest.