Karien Robbers wint opnieuw het Varsity Goud

roeien n De Dames Vier en Oude Vier van de Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus hebben de 135e Varsity gewonnen.

In een tijd van 06:52,59 wist de Dames Vier, in een race in een vierzonder over twee kilometer, als eerste over de finish te komen. Dit jaar verdedigden de slagvrouw Veronique Meester, de uit Oegstgeest afkomstige Karien Robbers, Olivia van Rooijen (Wereld Kampioene in de dubbelvier) en boeg Ilse Paulis (Olympisch Kampioene) de eer van de A.S.R. Nereus en schreven voor de tweede keer het Varsity Goud op hun naam. De Oude Vier met slagman Nelson Ritsema, Lex van den Herik, Tone Wieten, boeg Abe Wiersma en stuurvrouw Dieuwke Fetter roeiden met een tijd van 09:45,05 naar de 43e overwinning voor de A.S.R. Nereus in de race der Oude Vieren.
Op de tweede plaats eindigden het Rotterdamse Skadi en het Delftse Laga als derde bij de vrouwen. Bij de mannen roeiden het Utrechtse Triton naar een tweede plek en eindigde het Amsterdamse Skøll op de derde plek. Meteen na de overwinning werden de mannen en dames gehuldigd met kransen, om zich daarna naar Amsterdam te begeven voor een traditionele viering van de Varsity overwinning.


Heren Veteranen LOHC rekenen af met Alphen aan den Rijn

hockey n Dit weekend stond het thuisduel tegen Alphen aan den Rijn voor de Heren Veteranen van LOHC op het programma.

Vele clubs liepen deze competitie al averij op tegen de lastige tegenstander uit het Groene Hart. Zoals wel vaker deze competitie kwam LOHC met 1-0 achter. Gelukkig wist de ploeg zich te herpakken en viel - na enkele doelpogingen - de 1-1 binnen.

Voormalig rugbyer en hotel goeroe Olaf van Baumen rondde na een mooie aanval gedecideerd af. Na rust bleek LOHC de betere ploeg en wist de watervlugge Joep Roovers uit een creatieve cornervariant te scoren (2-1). Via een kiezelhard schot van Captain Paul Dwarshuis (3-1) werd de wedstrijd in het slot gegooid.

De supporters op sportpark de Krogt slaakten een zucht van verlichting. Rasverdediger en Agri consultant Stijn Hemel verwoordt het als volgt: "Van een team als Alphen kun je eigenlijk alleen maar verliezen dus mooi dat we deze competitie nu twee keer van ze gewonnen hebben".

Aanjager en kind van de club Max Nieboer was zichtbaar geëmotioneerd na deze toch lastige wedstrijd, "Na het gelijkspel van vorige week, moesten we hier vandaag een goed resultaat halen en als ik dan zie dat alle jongens honderd procent geven, schiet ik even vol".

LOHC blijft door deze overwinning koploper in de poule.