Een teleurstellen LOHC kon niet winnen afgelopen weekendZo ging Schaerweijde met drie punten naar huis. Foto: HockeyDenHaagLeiden

Onnodig puntverlies voor LOHC Heren 1

hockey n Met een groot aantal geblesseerde spelers was het afgelopen weekend wat puzzelen voor LOHC Heren 1-coach Mats van Uden tegen de nummer vier Schaerweijde.

Stopfouten, rommelig hockey, slechte passing en twee afwachtende ploegen dat waren de eerste 10 minuten hockey tussen LOHC H1 en Schaerweijde. Bij de eerste strafcorner was het vervolgens direct raak voor Pieter-Jan Voerman en keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Twee minuten later was het alweer gelijk. Yver Verseef nam snel de uitbal hield goed het overzicht. Hij vond Fabio Blom, die op zijn beurt een prima pass had op Jesse Webbers in de cirkel. Hij maakte vanuit de draai dichtbij de keeper de 1-1.

Nog geen 30 seconden na de 1-1 was het weer de beurt aan Schaerweijde. Na een foutenfestival bij LOHC maakte de nummer vier van de Overgangsklasse alweer de 1-2 door Glenn Simpson. Niet veel later leek Schaerweijde na een prachtige steekbal op voorsprong te komen, maar Cesar Lobais bracht redding in de korte hoek. In het laatste gedeelte voor de rust zag het publiek een beter Schaerweijde dat LOHC vooral terugdrong op eigen veld. Daarin kreeg Schaerweijde nog twee strafcorners waar Cesar Lobais nog één keer in actie moest komen en een prima redding in huis had.

Bijna direct na de rust een goede actie van Webbers die Bob van Brussel vond, alleen de middenvelder sloeg net naast met de backhand. LOHC komt daarna goed weg na een stopfout, Schaerweijde wist het buitenkansje van twee tegen één niet te verzilveren. In de opbouw aan de rechterkant vervolgens wederom een fout, ook deze werd niet afgestraft door Schaerweijde.

Na dit moment werd beter LOHC sterker. Zo onderschepte Bob van Brussel op het middenveld handig de bal en met een pass naar één van de aanvallers kreeg LOHC vervolgens een strafcorner. De strafcorner leek vervolgens helemaal mis te gaan, doordat deze te zacht werd aangeven. Dit leidde echter tot zoveel verwarring bij de bezoekers, waardoor van Brussel alsnog de gelijkmaker kon aantekenen. Echter vijf minuten na de gelijkmaker stond het alweer 2-3 uit een strafcorner, keeper Lobais werd voor de tweede keer van de middag gepasseerd door Pieter-Jan Voerman.

Dertig seconden na de 2-3 kon LOHC alweer gelijk maken na een pass van Blom op Webbers. Alleen bij laatst genoemde was de aanname net niet goed genoeg en kon de doelman van Schaerweijde de poging teniet doen. Zo ging Schaerweijde met drie punten naar huis.

Bron: hockeydenhaagleiden.nl