Douwe D. Breimer: 'Het Dorpscentrum is een echte ontmoetingsplek.'
Douwe D. Breimer: 'Het Dorpscentrum is een echte ontmoetingsplek.' Foto: PR

'Ik draag bij aan de toekomst van het Dorpscentrum'

Dorpscentrum n De komende weken vertellen dorpsgenoten in deze rubriek over hun redenen de renovatie van het Dorpscentrum te steunen.

"Het is nu drieƫnhalf jaar geleden dat het Dorpscentrum als zelfstandige Stichting van start ging. Eerst dreigde het gesloten te worden. Veel dorpsgenoten hadden daar grote moeite mee en maakten dat kenbaar. Daardoor werd de kans geboden om zelfstandig door te gaan. Zo begon een ongewis avontuur. Maar het is gelukt, vooral dankzij de inzet van veel vrijwilligers en ook draagvlak in het dorp. Er wordt door veel organisaties gebruik gemaakt van het Centrum. Het heeft zich ontwikkeld tot een echte ontmoetingsplek. Ik steun het Dorpscentrum en zijn vrijwilligers van harte. Omdat ze zorgen voor een samenbindende voorziening in ons dorp, voor een plek van ontmoeting en verbinding.


Het Dorpscentrum is zo'n vijftig jaar geleden gebouwd. Er is in de loop der jaren weinig aan renovatie en herinrichting gedaan. Het is nu hoognodig toe aan onderhoud en vernieuwing.
Een groep van Oegstgeester vormgevers (ook vrijwilligers) heeft een plan ontworpen om het gebouw te verjongen naar de eisen van deze tijd. Dan zou het weer jarenlang mee kunnen. Een kostbare operatie, waarvan de kosten niet alleen door het Dorpscentrum kunnen worden opgebracht. Daar is echt de steun van derden bij nodig. Fondsen en de gemeente hebben al belangrijke bijdragen toegezegd. Nu is het dorp aan zet.


In de afgelopen week is de fondsenwerving in het dorp van start gegaan. Iedere inwoner van Oegstgeest wordt benaderd. Ik hoop echt dat heel veel dorpsgenoten zullen bijdragen. Dan is de toekomst van het Dorpscentrum verzekerd. Doet u mee?"


Douwe D. Breimer, voorzitter raad van toezicht van het Dorpscentrum; oud-rector magnificus Universiteit Leiden