Jailson Jill de Barros wordt neergelegd en krijgt een strafschop, die door Cas Bolink wordt verzilverd. | Foto lichtenbeldfoto.nl
Jailson Jill de Barros wordt neergelegd en krijgt een strafschop, die door Cas Bolink wordt verzilverd. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

UDO stijgt tegen SEV boven zichzelf uit

voetbal n SEV kwam zaterdag 7 april tegen UDO niet makkelijk aan die drie punten voor een gewonnen wedstrijd. UDO steeg boven zichzelf uit. Na een achterstand van 2-0 bracht UDO in de tweede helft de stand op 2-1. Jammer genoeg viel de 3-1 voor SEV voordat UDO op gelijke hoogte kon komen. Even later viel de 3-2 dan wel. Ondanks de verloren wedstrijd verdiende de trainersstaf onder leiding van Nikivor van Rijn en de selectie een groot compliment. Er was weer beleving en de wil om te winnen. Qua inzet zou een gelijkspel misschien wel op zijn plaats zijn geweest.

In de thuiswedstrijd speelde SEV UDO volledig weg met een uitslag van 0-7. Nu zou dit anders verlopen. UDO had na een aantal opgelegde kansen het net nog niet geraakt. Dit lukte SEV uiteindelijk pas in de 25ste minuut wel. Nog vlak voor rust, in een voor UDO wat zwakkere periode, viel ook de 2-0.
In de tweede helft maakte Fabien van Wamel een, voor de keeper, onhoudbaar doelpunt. Op een afstand van circa 25 meter uit stand onderkant lat: 2-1.
Door een heel onhandige fout op het middenveld kon SEV al heel snel weer reageren: 3-1.
Positief was dat UDO bleef knokken en het er zeker niet bij liet zitten. Dit leverde in ieder geval nog een penalty op toen Jailson Jill de Barros in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Cas Bolink verzilverde deze in tweede instantie nadat de keeper eerst nog blokkeerde. Maar de rebound verdween vervolgens wel in het net.


In de laatste minuten zette UDO alles op alles om alsnog die gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Jammer genoeg lukte dat niet meer en zou de 3-2 tevens de einduitslag betekenen.

Als gevolg van het puntenverlies van UDO en de winst van WVC tegen Hazerwoudse Boys zakt UDO naar de voorlaatste plek in de ranglijst.
Overige uitslagen: Alphia-vv Meerburg 4-0, vv Haagse Hout-VVSB 3-1, Roodenburg-KSD-Marine 1-3, SEV-vv UDO 3-2, v & av Hazerswoudse Boys - sv WVC 1-2.


Pecos staat opeens derde

tafeltennis n In een recordtijd van twee uur en een kwartier sloeg Pecos zaterdag Tempo Team van tafel: 10-0. En opeens vinden de Oegstgeestenaren zich terug op de derde plek van de ranglijst.

De Amsterdammers meldden zich aan de Voscuyl met twee invallers en zagen hun kopman John Scott geblesseerd raken tijdens zijn eerste potje, tegen Tony Nader. Vandaar dat de 10-0 zich redelijk snel liet voorspellen en zich vervolgens bijna net zo snel voltrok. Maar het staartje van deze competitie draait voor beide ploegen dan ook nergens meer om. Het Oegstgeester trio, René Waterreus, Youri Soons en Nader, kan nog hooguit derde worden. En er zijn maar twee prijzen te verdelen. Vermoedelijk wordt Avanti kampioen, wat goed is voor rechtstreekse promotie, en mag Hilversum een promotieduel spelen voor een plek in de eredivisie.
Voor Tony Nader werd het zaterdag trouwens allemaal wel nog iets mooier toen bleek dat Hilversummer Stan twee partijen had verloren. De Oegstgeester kopman heeft nu met 16 uit 20 het hoogste winstpercentage van eerste divisie poule A. Hij is dus de beste speler van Nederland die niet in de eredivisie uitkomt – voorwaar een soort eretitel.


In poule B leidt zijn oudere broer Maroun dat individuele klassement, maar daar heeft ook het collectief van Pecos 2 nog alles om voor te strijden. Na een zwaarbevochten 7-3 zege (na 0-2 achter) op Middelburg deelt dit team de koppositie met Red Stars en VVV. In de laatste twee speelronden vechten deze drie teams niet zozeer om de titel, als wel om wie van de drie er degradeert. Tegen de Zeeuwen bleef Paul Kruijt knap ongeslagen. Jop van der Wiel pakte twee potten, Tim Gras één. Zaterdag komt US naar de Voscuyl. In de uitwedstrijd tegen de Amsterdammers wisten de Pecosreserves een 5-2 voorsprong niet in winst om te zetten, nu zullen ze gebrand zijn op een zege.

Paul Kruijt leidde Pecos 2 naar de overwinning op Middelburg. | Foto Henk van Gijzen