Lekker rennen met superhelden voor het goede doel. | Foto Wil van Elk
Lekker rennen met superhelden voor het goede doel. | Foto Wil van Elk Foto:

Sportieve Superhero Family Run

Familiegebeuren n Jenny Gaidoukevitch van Jenergy kreeg zondagmiddag 8 april samen met de Superrr met de Superhero Family Run vele gezinnen op de been. De opbrengst is voor de Studio KidzFlitz in het LUMC.

Kunstenaar Casper Faassen en oud-professioneel wielrenner Martijn Verschoor bedankten namens de LUMC-Vrienden-Stichting de inzet van de lopers. In het Leids Universitair Medisch Centrum is een studio ingericht om er voor te zorgen dat kinderen even vergeten dat ze ziek zijn. Een team maakt televisieprogramma's en zorgt voor entertainment aan de bedden. Kinderen mogen daarbij helpen. De opbrengst van de Family Run draagt een steentje bij om dit in stand te houden. Ook tijdens het evenement was een cameraploeg actief om het op film vast te leggen.

De sportieve energie die vrijkwam onder de lopers was enorm; er werd behoorlijk hard gerend. Wellicht door de aanmoedigingen van de als superhero verklede sportinstructeurs. Slechts enkelen kwamen op het podium, een plek die alle deelnemers verdienden. Een achtjarige deelnemer liep zelfs mee op meerdere afstanden.