Cappella is bijzonder door de jarenlange verbondenheid met elkaar. | Foto PR
Cappella is bijzonder door de jarenlange verbondenheid met elkaar. | Foto PR Foto: PR

Cappella pro Cantibus viert 21 april lustrum met concert

muziek n Cappella pro Cantibus viert het negende lustrum op zaterdag 21 april met een Venetiaans concert.

Wie kunnen beter iets hierover iets vertellen dan een paar oud gedienden. Jaap Booij is het langst lid (42 jaar). "Ik ben in 1975 lid geworden van wat toen nog heette "Christelijk Jongerenkoor Oegstgeest". Zingen is Jaaps hobby. Hij kwam op Cappella en ging nooit meer weg. "Het repertoire bevatte eerst nog gospels, maar al snel lag het accent op klassieke kerkmuziek. Jaap herinnert zich de enthousiaste dirigent en oprichter van het koor Theo Tobé, die 25 jaar aan Cappella verbonden bleef. Toen ik in het bestuur kwam, ging ik de andere leden beter kennen. Naast de fijne sfeer binnen het koor herinner ik me ook de gezellige bestuursvergaderingen met onder meer Heleen Reterink, Annemiek Elderhuis, Marleen van Waveren en Wim van Tuijl."


Zo lang lid van een koor onderbouwt een perfecte klik met mede-koorgenoten. Jaap: "Een prima groep, die me nooit heeft verveeld. Daarbij heb ik vriendschappen voor het leven gekregen. De afwisseling van muziekstijlen spreekt mij aan. Hoogtepunten waren de koorreizen naar Hongarije, Polen, Engeland, Parijs en onlangs Leuven. "Fijn dat zich af en toe nog jongere mensen aanmelden als lid en aangeven het naar hun zin hebben", besluit Jaap.


Heleen Reterink heeft zich in 1976 bij het koor gevoegd. Zij is al jarenlang als voorzitter gezichtsbepalend voor het koor. Zolang deze bestuursfunctie vervullen, vraag om uitleg. Heleen: "Zingen verbindt: de groep is hecht en samen hebben we al op zoveel prachtige plekken mogen zingen. Cappella is bijzonder door de jarenlange verbondenheid met elkaar: inmiddels is het gemiddelde lidmaatschap 20 jaar. " Cappella vindt steeds weer nieuwe uitdagingen en wordt aangevuurd door de jonge dirigent Rens Tienstra. Er zijn alweer plannen voor een volgende koorreis, maar eerst maakt het koor zich op voor een fantastisch concert met het muziek van Vivaldi.


Dit vindt plaats op zaterdag 21 april om 20.00 uur in de Regenboogkerk (kaarten 15,- via www.cappellaprocantibus.nl).
Het wordt een feestelijk gebeuren met pauken en trompetten en na afloop wordt aan alle aanwezigen gratis een drankje aangeboden om samen te klinken op het lustrum.