Vol enthousiasme streepten de leerlingen de getallen op de bingokaarten af, en telden hoeveel getallen er nog afgestreept moesten worden. Ook hielpen zij de ouderen als zij de getallen niet zo goed konden ontdekken.
Vol enthousiasme streepten de leerlingen de getallen op de bingokaarten af, en telden hoeveel getallen er nog afgestreept moesten worden. Ook hielpen zij de ouderen als zij de getallen niet zo goed konden ontdekken. Foto: PR

Jong ontmoet oud bij bingo

ontmoeting n Op dinsdag 27 maart kwam groep 5 van basisschool De Lichtwijzer naar zorgcentrum van Wijckerslooth om samen met de een groep ouderen een bingospel te spelen.

De kinderen hadden vooraf kaartjes gemaakt voor bij de plantjes die als bingoprijzen klaar stonden voor de ouderen. Andersom stonden er voor de kinderen een paaseieren en mandarijnen klaar als bingoprijs. De kinderen van groep vijf waren stilletjes en onder de indruk toen zij binnen kwamen in de grote zaal waar twintig ouderen op hen zaten te wachten. Van de verlegen kinderen was in de loop van het spel niets meer terug te zien. Vol enthousiasme streepten zij de getallen op de bingo kaarten af en telde hoeveel getallen er nog afgestreept moesten worden en hielpen zij de ouderen als zij de getallen niet zo goed konden ontdekken.

In juni treffen ouderen en jongeren elkaar weer. Dan zal de ontmoeting met groep 7/8 zijn.