Informateur adviseert een college VVD-PrO-CDA te vormen

politiek n Een college van VVD, Progressief Oegstgeest en CDA heeft de beste kans van slagen. Dat is de kern van het advies dat informateur Vincent Janssen afgelopen dinsdag 3 april naar buiten bracht.

Op basis van de standpunten en de verkiezingsuitslag kan deze coalitie rekenen op een stevige basis in de raad en in het dorp. Hoewel er herkenbare inhoudelijke verschillen zijn tussen de partijen, lijkt het mogelijk tot een werkbaar akkoord te komen, stelt Janssen. De informateur concludeert verder dat een herindeling voor Oegstgeest op basis van de verkiezingsuitslag en zetelverdeling in de raad geen reƫle optie meer is. Hij adviseert Oegstgeest het voortouw te nemen bij de verdere discussie over regionale samenwerking, te beginnen bij de vorming van de nieuwe colleges in de regio. Tot slot raadt Janssen aan om een akkoord op hoofdlijnen te sluiten. "Niet een lange lijst met maatregelen, maar een akkoord dat ruimte laat voor het betrekken van het dorp, de raad en de regio bij de uitvoering."
Op basis van dit advies zal een vervolggesprek gepland worden met de fractievoorzitters van VVD, PrO en CDA. Als zij positief reageren op het advies, zullen de daadwerkelijke onderhandelingen snel van start gaan.