Afbeelding
Foto:

Joke Hermsen te gast in Oegstgeest

boeken n Op maandag 16 april is de bekende filosofische schrijfster Joke Hermsen te gast in Oegstgeest. Op uitnodiging van de Activiteiten Vrijzinnig Protestanten en de Rijnlandse Boekhandel geeft zij die avond om 20.00 een lezing in cultuurhuis de Paulus in Oegstgeest.

Joke Hermsen is een van de bekendste filosofische schrijfsters van ­Nederland. Ze studeerde letterkunde en filosofie aan de universiteiten van Amsterdam en Parijs en promoveerde in 1993 aan de Universiteit Utrecht.

In 1998 debuteerde ze met Het ­Dameoffer. Hierna volgden de romans Tweeduister, de Profielschets, De Liefde Dis (bekroond met de Hadewijghprijs en genomineerd voor de Libris literatuurprijs) en Blindgangers. Daarnaast publiceerde ze essaybundels als Stil De Tijd (bekroond met de Jan Hanlo Essayprijs), Kiaros en Melancholie Van De Onrust.
Haar nieuwe roman Rivieren ­Keren Nooit Terug gaat over liefde en dood, tijd en herinnering en de levenslust en de verbeeldingskracht van de kindertijd.

Ella Theisseling reist door Frankrijk met als doel de rivier waar zij alle zomers van haar jeugd heeft doorgebracht. Ze wil er dood van haar vader verwerken, maar ook nadenken over haar kinderjaren, haar eerste liefde en de gebeurtenissen die bepalend zijn geweest voor haar verdere leven.