Afbeelding
Foto:

Bookstore Day bij de Rijnlandse Boekhandel

boeken n Op 14 april is het Bookstore Day en dan vieren we de boekhandel. Want een boekwinkel is meer dan een winkel.

In de boekwinkel vinden we inspiratie, raken we ontroerd. We lezen, kijken vergapen ons er. In een boekwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. Daarom deze mooie feestdag om de boekwinkel in het zonnetje te zetten. Je kunt er die speciale uitgaven kopen, in gelimiteerde oplages, en er vindt een bijzonder optreden plaats.


In de Rijnlandse Boekhandel zullen 'de vrolijke opvoedtantes' Dorine Hermans en Els ­Rozenbroek aanwezig zijn. Zij brachten in 2017 het boek 'Geef dat kind een slok jenever' uit dat vol staat met opvoedadviezen. Dit boek had ook als titel kunnen hebben: Geef dat kind een pak slaag, of Plak dat kind achter het behang of Sluit dat kind op in het kolenhok.

In de jeugd van Dorine ­Hermans en Els Rozenbroek keek niemand op van deze adviezen, tegenwoordig zouden uw buren direct de politie bellen.
In de rubriek 'Vraag het de vrolijke opvoedtantes Els en Do' in het magazine Kek Mama geven Els en Dorine maandelijks antwoorden op vragen van een generatie ouders die worden gedreven door het verlangen hun kinderen een feestelijke jeugd te geven. Als de kinderen zich niet uitbundig amuseren, hebben de ouders gefaald. Een schrijnend misverstand vinden de tantes en ze proberen met hun adviezen een gulden middenweg te vinden tussen de verschillende opvoedstijlen van de afgelopen zeventig jaar.