Afbeelding
Foto: PR

MEC: Fietstocht met wandeling

natuur n Milieu Educatiecentrum Oegstgeest organiseert op 8 april een fietstocht met wandeling rond de Elsgeesterpolder.

Die zondag starten deelnemers om 10.00 uur bij de parkeerplaats van het Groene Kerkje. De groep fietst onder de A44 door naar de Elsgeesterpolder. Langs deze polder loopt een oud strandwalletje waar op de geestgrond nog bollen geteeld worden. De bollen staan waarschijnlijk uitbundig te bloeien, en zijn een fijne plek voor bijen. In de polder zijn ook ook lammetjes en weidevogels. Rond 11.00 uur zijn de natuurliefhebbers bij het Overbosch in Voorhout. Daar wordt een wandelingetje gemaakt onder leiding van één van de vrienden van het Overbosch. Er is door vrijwilligers de afgelopen jaren veel werk verzet en dat laten ze graag zien. Daarna wordt de fietstocht vervolgd tot aan het eindpunt bij het Groene Kerkje.

De volgende MEC-activiteit is een wandeling is op zaterdagavond 12 mei onder de hoogspanningsmasten in de Morsebel.

Opgeven hoeft niet maar mag wel via info@mecoegstgeest.nl.


Kledingbeurs

markt n Zaterdag 7 april is er een kinderkledingbeurs in speeltuin Vogelenwijk. Hier kan men terecht voor mooie kleding voor kinderen en tieners tegen een leuke prijs. De beurs begint om 14.00 uur. Bij mooi weer is het voor iedereen mogelijk om, voor slechts €2,00, ook buiten eigen kinderkleding te verkopen. Speeltuin Vogelenwijk is gevestigd aan de Nachtegaallaan 25 te Leiden. Info: speeltuin@vogelwijk.nl / www.vogelwijk.nl.


Verbouwing

boodschappen n De vestiging van Albert ­Heijn aan de Irislaan is gesloten van 30 maart tot en met 11 april. De winkel wordt volledig vernieuwd en volgens de nieuwste formule van Albert ­Heijn ingericht.

Op 12 april om 11.00 uur gaat het supermarktfiliaal weer open.

Afbeelding