Lammetjesdagen

leiden n Op zondag 8 en woensdag 11 april van 13.00 tot 16.00 uur organiseert Naar buiten! de Lammetjesdagen op kinderboerderij Merenwijk in Leiden.

Kinderen kunnen lammetjes knuffelen, pony rijden, zaadbommetjes maken, hun zintuigen testen en knutselen bij restaurant De Trotse Pauw.

Bij kinderboerderij Merenwijk kun je tijdens de Lammetjesdagen de lammetjes en geitjes knuffelen in de speciale knuffelhoek. Er zijn ook andere jonge dieren zoals konijntjes, kuikens en zelfs een kalfje. Speciaal op deze dagen kunnen kinderen de hele middag terecht voor ponyritten (€ 2,00 per rit). Naar buiten! Leiden organiseert diverse activiteiten zoals: een zintuigentest en zaadbommen maken voor een mooie bloemenzee waar de bijen van smullen. Restaurant de Trotse Pauw is tijdens de Lammetjesdagen ook open. Zij zorgen voor een knutselactiviteit en verkopen drankjes en lekkernijen.

De Lammetjesdagen zijn gratis. Kinderboerderij Merenwijk, Parkzicht 100, Leiden.


Opbrengt Reumafonds

geven n Het Reumafonds bedankt alle collectanten, comitéleden en inwoners van Oegstgeest voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek. Tijdens de collecte van 19 tot en met 24 maart hebben zij met elkaar in totaal €2.603,88 euro opgehaald.

Met deze donaties kunnen onderzoeken worden gefinancierd die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandelingen kunnen realiseren. Dit helpt het leven van twee miljoen Nederlanders te verbeteren. www.reumafonds.nl


Danssalon

dansen n Op 14 april kan er voor de laatste keer dit seizoen met De Leidse Danssalon gedanst worden op de vetste (dance)hits van nu & toen in Scheltema.

"In de zomer gaan we weer naar het strand in Noordwijk en kan er gedanst worden met zee en ondergaande zon op de achtergrond" aldus Patrick Verzijden, Oegstgeestenaar en eigenaar/oprichter van De Leidse Danssalon. "Maar op 14 april we gaan nog een keer los in Leiden in de fraaie locatie aan de Oude Vest." Nog een keer kunnen 30 uppers genieten van dansbare muziek, leuke mensen, prettige sfeer en fijne bediening aan de bar. Meer info staat op www.deleidsedanssalon.nl.


Cursussen

kinderen n Bij de Stichting Evenementen kunnen kinderen leuke cursussen volgen. Binnenkort gaan de laatste cursussen van dit seizoen van start. Denk aan teken/schilderen, Juniorlab, culinaire cursussen, Djembé en Percussie, danscursussen, musical-les, toneelspelen en kinderyoga.

Aanmelden bij een aantal cursussen - zelfs cursussen die inmiddels van start zijn gegaan - is nog mogelijk. Aanmelden? Meer info? www.st-evenementen.nl of bel (071) 5171540.