Afbeelding
Foto:

Lustrumconcert Cappella

muziek n Cappella pro Cantibus zingt 45 jaar, dus is het feest.

Als er één plek is in Europa waar ze wel wisten wat feestvieren was, dan is het die haast onwerkelijke stad Venetië. Nog steeds kunnen we iets van het feestgevoel meekrijgen als we kijken naar de overdadige architectuur, de barokke schilderkunst, de kleurrijke carnavalsmaskers, en vooral als we luisteren naar de stralende muziek van de vele componisten die de stad gekend heeft.
In het programma van het lustrumconcert is de aandacht gericht op twee van de bekendste componisten uit Venetië: Claudio Monteverdi (1567-1643) en Antonio Vivaldi (1678-1741).
Het beroemde Gloria van Vivaldi is het hoogtepunt van deze feestelijke uitvoering.
Van deze componist klinken verder Beatus Vir, Laetatus Sum en delen uit Juditha triomphans. Van Monteverdi wordt ook een Gloria uitgevoerd, evenals zijn Adoramus te Christe en Ave Maris Stella.
Medewerking aan dit concert verlenen de solisten Jet van Helbergen, Maaike Bakker en Harm Huson en het orkest Ars Musica. Cappella pro Cantibus staat onder de muzikale leiding van Rens Tienstra.

Datum: 21 april. Tijd: 20.00 uur. Locatie: Regenboogkerk, Mauritslaan 12, Oegstgeest
Kaarten: € 15,-- in de voorverkoop via de website; € 17,50 aan de zaal.

Ter ere van deze feestelijke gelegenheid wordt in de pauze een kopje koffie of thee aangeboden en na afloop een drankje.

www.cappellaprocantibus.nl


Boeiende lezing K&O Oegstgeest

historie n Op 18 april is er weer een boeiende lezing van K&O Oegstgeest, getiteld: 'Strijd om de macht in een turbulente tijd - Alexander Gogel, een Amsterdamse koopman in de politiek'.

Alexander Gogel (1765-1821) leidde een interessant leven in de turbulente tijd van staatsgrepen en grote politieke en maatschappelijke veranderingen. Na de Bataafse revolutie in 1795 draaide bij Gogel alles om de samensmelting van de zeven zelfstandige gewesten tot een Bataafse eenheidsstaat, die hij ondanks grote tegenwerking tot stand bracht. Weinig bekend is dat zijn belangstelling voor kunst en cultuur hem ertoe bracht in het Huis ten Bosch met de prachtige Oranjezaal een Nationale Konst-Gallerij in te richten, de voorloper van het huidige Rijksmuseum.
Het traditionele beeld van Alexander Gogel toont hem als een financiële technocraat. Jan Postma wil in deze voordracht laten zien, zoals hij ook deed in zijn vorig jaar verdedigde dissertatie, dat Gogel in werkelijkheid een door idealen gedreven politicus was.

Woensdag 18 april 20.00-22.00 uur. Volksuniversiteit K&O Lange Voort 2
Prijs: € 8,50 koffie en thee bij de prijs inbegrepen