Jeugdspelers van Vv Oegstgeest en Roodenburg begeleiden de spelers het veld op. | Foto Leo van den Broek Foto: Leo van den Broek

Ruime winst Oegstgeest op Roodenburg

voetbal n Na het teleurstellende gelijke spel in de vorige wedstrijd wist Oegstgeest zaterdag de thuiswedstrijd tegen Roodenburg met ruime winst af te sluiten.

Onder begeleiding van jeugdspelers van VV Oegstgeest en Roodenburg kwamen de teams het veld op. Oegstgeest had in deze wedstrijd wat recht te zetten na het teleurstellende gelijkspel in de vorige wedstrijd tegen Hazerwoudse Boys. In een praatsessie tijdens een training voorafgaand aan deze wedstrijd hebben trainers en spelers tegen elkaar uitgesproken wat er vorige wedstrijd verkeerd gegaan was en wat beter moet. De spelers lieten van de aftrap af aan zien dat ze er deze wedstrijd vol tegenaan zouden gaan om mee te blijven doen in de race om het kampioenschap. In de eerste helft was het Oegstgeest dat met goed voetbal Roodenburg direct onder druk zette. Al na vijf minuten wist spits Abel Bormans Oegstgeest op een 1 – 0 voorsprong te zetten.

Hierna waren het Bormans, Daniel Gras en Bob den Hollander die de kansen die ze kregen niet wisten te benutten. Maar Bormans wist twintig minuten voor de rust na balvast goed doorzetten zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te scoren: 2 – 0. Mark Tetteroo viel in de eerste helft geblesseerd uit en werd vervangen door Lex Heemskerk. Oegstgeest keeper Lucas van der Meij had in de eerste helft weinig te doen. Vlak voor de rust bracht Den Hollander de 3 – 0 ruststand op het scorebord.

Na de rust kregen de Roodenburg spelers meer vat op het spel. Ze lieten zien dat ze individueel goed kunnen voetballen met mooie passeerbewegingen. Maar effectief was hun spel niet, want tot scoren kwamen ze ook in de tweede helft niet. Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa wisselde Robin Noort en Daniel Gras voor Roy Elkerbout en Jurgen Bouwman. Er werden door Oegstgeest in de tweede helft een handvol kansen gemist. In de 90e minuut wist Den Hollander op aangeven Joep van Tulder zijn tweede doelpunt te scoren en zo won Oegst­geest verdiend met 4 – 0. Zo blijft Oegstgeest volop meedraaien aan de kop van de ranglijst. De stand in de race om het kampioenschap is nu: 1 VVSB 17 – 40, 2 Oegstgeest 15 – 35, 3 SEV 14 – 33.

Zaterdag heeft Oegstgeest 1 geen competitiewedstrijd. De eerstvolgende wedstrijd is uit tegen Meerburg dat met 26 punten uit 16 wedstrijden op de vijfde plaats staat, aanvang 14.00 uur.