Na afloop van het eieren zoeken was het tijd voor de traditionele groepsfoto. | Foto Willemien Timmers
Na afloop van het eieren zoeken was het tijd voor de traditionele groepsfoto. | Foto Willemien Timmers Foto:

130 kinderen zoeken eieren in Hotzpark

pasen n De hele familie Heemskerk was ook dit jaar op Eerste Paasdag voor dag en dauw opgestaan om een kleine vierhonderd gekleurde eieren te verstoppen in het Haaswijkse F.B. Hotzpark.

Al ruim voor negen uur stonden er al kinderen te wachten op de brug naar het park, die voor de gelegenheid afgezet was met een rood-wit lint. Toen het eindelijk tijd was, legde Rob Heemskerk kort uit hoe en waar er gezocht kon worden, en knipte hij het lint door zodat de meer dan 130 kinderen het park in stormden.

Voor de 31e keer zochten de kinderen fanatiek naar het éne gouden ei. Ondertussen genoten de ouders onder een grote partytent vanwege de spetterende regen, van een kopje koffie of thee. Toen alle gekleurde eieren gevonden waren, maar het gouden ei onvindbaar leek, had de paashaas gelukkig een tip.

Ondanks de kou en de regen werd er massaal en fanatiek gezocht. Na een minuut of tien was Loïs Schmaltz (6) de gelukkige vinder van het gouden ei, en werd zij door organisator Rob Heemskerk van snackbar 't Haasje hoog de lucht in getild.

Na afloop van de traditionele groepsfoto kregen alle kinderen een zakje snoep, en een zakje voor het afhalen van gratis frietjes bij snackbar 't Haasje. Loïs kreeg een welverdiende snackbon.

Loïs Schmaltz laat vol trots het gouden ei zien dat ze na lang zoeken vond. | Foto Willemien Timmers