Wijkagent John Welboren voelt zich thuis in Oegstgeest. | Foto Wil van Elk
Wijkagent John Welboren voelt zich thuis in Oegstgeest. | Foto Wil van Elk Foto:

Wijkagenten-team Oegstgeest is weer volledig bezet

Compleet n Vanaf nu zijn er weer drie wijkagenten in Oegstgeest. Met de komst van John Welboren is het team weer compleet.

Door Wil van Elk

Wat John Welboren (55) betreft is het 'team' veel groter dan de drie wijkagenten alleen: "We moeten immers met z'n alle zorgen voor een veilige en leefbare woonomgeving. De politie kan het niet alleen en heeft daarvoor de burgers en verschillende partners nodig. Het samen doen! Ik hoor niet alles, dus men mag me best vaker aanspreken over dingen. Je kunt voor meldingen ook bellen naar 0900-8844, of via een berichtje op Internet via de website www.politie.nl onder het kopje 'mijn buurt' waar de wijkagenten vermeld staan." Na opgave van de postcode komen na de klik op 'Toon als lijst' de wijkagenten uit de omgeving in beeld. Door op hun foto te klikken komt tekst in beeld over de betreffende wijkagent.

"Er is zelden een dag dat ik niet fiets"

Van de 38 jaar dat Welboren bij de politie werkt, is hij zestien jaar wijkagent waarvan elf jaar in Leiderdorp en daarvoor in Benthuizen. Hij heeft als hobby's 'eigen huis en tuin' en hij fietst veel. "Er is zelden een dag dat ik niet fiets", vertelt hij lachend. Hij kent zijn collega's Menno Zijlstra en Pieter Brussee in Oegstgeest goed, dus toen er een vacature ontstond door het vertrek van Mark van Scheppingen solliciteerde hij meteen. "Pieter ken ik nog uit de tijd van Leiderdorp."

Voor John Welboren staat veiligheid en leefbaarheid voorop. "Ik moet in Oegstgeest nog wel de weg leren kennen en uiteraard de 'partners' waar ik mee te maken heb."

Hoewel de drie wijkagenten in heel het dorp werkzaam zijn, hebben ze ieder een eigen wijk. "Mijn werkgebied is de Bloemenbuurt, Buitenlust, Nieuw-Rhijngeest en de Voscuyl." Menno Zijlstra heeft Oegstgeest-Noord als werkgebied met Haaswijk, Morsebel en Klinkenberg. Peter Brussee tekent voor Poelgeest, Prinsessenwijk, Oranjepark, Zeeheldenwijk en een gedeelte van de Schildersbuurt.