Zondag 15 april treedt het Ensemble ConcertoValiante in De Paulus aan de Warmonderweg. | Foto PR
Zondag 15 april treedt het Ensemble ConcertoValiante in De Paulus aan de Warmonderweg. | Foto PR Foto:

Bijzonder concert op 15 april in De Paulus

muziek n Zondag 15 april treedt het Ensemble ConcertoValiante op onder leiding van klavecinist Leonardo Valiante, met Cally Youdell sopraan en Tiziano Teodori traverso.

De uitvoering van de cantate 210 van J.S. Bach, aria's van Cleopatra uit de opera Giulio Cesare van Händel, het tweede 'Récréation de Musique' van Leclair en de subtiele kleurklanken van het fluitconcert 51:D2 van Telemann zal het publiek aangenaam verrassen.


Aanvang: 16.00 uur.
Locatie: Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest.
Toegang € 18,00; 65+ € 15,00; CJP/studenten € 7,50.
Voorverkoopprijs € 15,00; 65+ € 12,00; studenten € 5,00.
men kan kaarten reserveren via klassiekemuziek.nl of tel. nr. 0623867050.
Meer informatie over het ensemble: www.concertovaliante.com.


Nederlands Studenten Kamerorkest 2018: Vol verhalen

muziek n Dit jaar geeft het Nederlands Studenten Kamerorkest van 15 tot en met 22 april concerten door heel Nederland.

Gedurende de tournee zal het Nesko spelen in Sint. Nicolaasga, Groningen, Den Bosch, Leiden, Utrecht, Middelburg, Maastricht en Amsterdam.

Het orkest, bestaande uit 45 studenten uit alle hoeken van het land, studeert gedurende één week onder leidng van dirigent Ivo Meinen het programma in, wat zij tijdens hun tournee zullen spelen. Het programma wat het Nesko speelt, staat geheel in het thema 'Nesko Vol verhalen':

• Dances of Galánta, Zoltán Kodály
• A Haunted House, Mathilde Wantenaar (opdrachtcompositie)
• Derde symfonie 'De Schotse', Felix Mendelssohn

Voor dit project componeert aanstormend talent Mathilde Wantenaar een nieuw werk voor kamerorkest en sopraansoliste Jeannette van Schaik, waarin Mathilde Virginia Woolfs 'A Haunted House' verklankt, een sfeervol poëtisch spookverhaal over liefde en vergankelijkheid.
Ook de werken van Kodály en Mendelssohn zijn erg verhalende werken. Het thema uit Dances of Galánta is gebaseerd op thema's en verhalen van een oude gypsy band uit de streek waar Kodály opgroeide. Het werk van Mendelssohn beeldt op muzikale wijze de Schotse Hooglanden uit.

Voor meer informatie en de kaartverkoop ga naar: www.nesko.nl.


Vernieuwde lesmethode tekenen en schilderen bij Mayo de Graaf

creatief n Om zowel beginnelingen als gevorderden sneller op weg te helpen in de teken- en schildertechnieken heeft Mayo de Graaf een eigen lesmethode ontwikkeld.

Deze methode vindt gretig aftrek bij de vele belangstellenden. Door de speciale, individuele benadering voelen geïnteresseerden hun vertrouwen groeien en komen zij binnen korte tijd tot verbluffende resultaten. Bel voor vrijblijvende informatie met 06 25232554 of mail naar mayo8@casema.nl