Kadristen BCO verslaan koploper BCS met 5-3

biljart n Ondanks hun uitschakeling voor een podiumplek in hun poule liet het team van BCO zich nog wel gelden tegen het sterke BCS-team uit Warmenhuizen.

Ben Duivenvoorde (160) kon niet op tegen het degelijke neo-kaderspel van K. Klijbroek (220). Na tien beurten bleef Duivenvoorde steken op 76 en waren de eerste partijpunten voor BCS. Op de andere tafel etaleerden beide spelers hun kwaliteit. Wilfred Wijnnobel (160) bleef goed bij de les ondanks de regelmatige series van tegenstander P. v.d. Geest (270). In de dertiende beurt wist Van de Geest zijn laatste 22 punten te maken en was de nabeurt van Wijnnobel. Hij bleef sterk aan de bal en met een serie van 28 behaalde hij een remise en het eerste punt voor BCO. In de tweede omgang had zowel Danny Kind (140) als P. v.d.Geest Sr. (160) een slechte start. Kind wist dit met een serie van 61 in de vijfde beurt te doorbreken en vervolgde twee beurten later met 46. In de achtste beurt sloot hij winnend af en was de stand weer in evenwicht (3-3). Op de andere tafel probeerde Jos Kerkman (130) het verschil met J. Roelands (200) binnen de perken te houden en slaagde hier pas in door een fraaie serie van 43 in beurt elf. Roelands viel stil en Kerkman sloot in de volgende beurt winnend af met een reeks van 13 en daarmee ook de winst voor BCO.


Duur puntenverlies Veteranen LOHC

hockey n De Heren veteranen van LOHC liepen afgelopen weekend tegen duur puntenverlies aan. De wedstrijd tegen middenmoter Kieviten eindigde in een doelpuntloos, 0-0.

Inschuivende verdediger HJ Witsenburg kwam in de zesde minuut nog het dichts bij een treffer maar zijn inzet, een snoeiharde backhandslag belandde op de paal. Er was tijdens de wedstrijd maar een team dat wilde hockeyen en dat was LOHC. De ploeg van de Kieviten, geschrokken van het sterke spel van LOHC besloot al na tien minuten hockeyen om massaal te gaan verdedigen. Wilbert Hoevenaars, spelverdeler van de Kieviten en Kind van de club verwoordt het als volgt: "Wij wisten dat LOHC een sterke ploeg heeft, maar wij hadden niet verwacht dat zij zoveel sterker zouden zijn. In zo'n situatie kan je maar een ding doen en dat is de bus parkeren oftewel met tien man achter de bal en hopen dat je er een gelijkspel uit kunt slepen". Deze strategie zorgde er uiteindelijk voor dat LOHC averij opliep. Laatste man en logistiek entrepreneur, Jan-Willem Siebers:"We kunnen onszelf niet echt iets verwijten behalve dat we er niet eentje inschoten - we speelden verder echt een goede wedstrijd. We kunnen nu tijdens het Paasweekend effe de koppies leegmaken om ons vervolgens weer op te laden voor de volgende wedstrijd tegen die andere club uit Wassenaar, HGC". Door dit puntenverlies is directe concurrent Cartouche tot op drie punten genaderd.