Oproep MeerWonen voor meer sociale woningbouw

wonen n Woningcorporatie MeerWonen heeft er in een brief aan de politieke partijen op aangedrongen in het nieuwe collegeprogramma meer ruimte te creëren voor sociale woningbouw in Oegstgeest.

Volgens de corporatie is de positie van woningzoekenden in de sociale sector is in 2017 verder verslechterd. In Oegstgeest nog meer dan in de regio als totaal. Het aantal woningzoekenden is met 8% gestegen, terwijl het aantal vrijkomende woningen is gedaald.

Een gemiddelde woningzoekende moet zes à zeven jaar ingeschreven staan om aan een woning te komen, een tweepersoonshuishouden zelfs tien jaar. Oegstgeest is de gemeente met het laagste aantal sociale huurwoningen van de regio en in het bouwprogramma voor de komende jaren is nauwelijks sociale huur opgenomen.

Oegstgeest heeft het laagste aantal sociale huurwoningen van de regio

Als grootste sociale verhuurder in Oegstgeest doet de corporatie er alles aan om zoveel mogelijk sociale huurwoningen aan te bieden. Ze verkoopt geen sociale huurwoningen, hanteert huurbeleid waarbij geen woningen in de vrije sector terechtkomen en brengt teruggekochte woningen onder in de sociale huur. Toch blijkt dit niet genoeg om woningzoekenden in de sociale sector een fatsoenlijke kans op een woning te bieden in Oegstgeest.

MeerWonen ziet daarom maar één oplossing: meer bouwen.