Vier de Lente in De Kempenaer

winkelen n Winkelgebied De Kempenaer viert de start van een nieuw seizoen met hun lente-evenement.

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april zetten de winkeliers van het winkelgebied te Oegstgeest hun klanten in het zonnetje. Met presentjes bij iedere aankoop en sfeervolle aankleding vindt de kick-off van de lente hier plaats.

Op deze dagen laten de ondernemers van Winkelgebied De Kempenaer de koude winter achter zich en richten zich op de lente. Ze vieren de lente samen met hun bezoekers die de nieuwste voorjaarscollectie kunnen kopen. Bij de meeste winkels ontvangen de klanten een leuk lentecadeau bij hun aankopen.


Aanrijding

politie n Op het zebrapad van de Ommevoort bij winkelcentrum Lange Voort is maandagmiddag 26 maart een mountainbiker gewond geraakt na een aanrijding met een voetganger.

Het ongeval gebeurde rond kwart over twaalf. De mountainbiker kwam ten val en belandde hard met zijn hoofd op de grond. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Ongeval

politie n Op woensdagmiddag 21 maart heeft rond 12.40 uur heeft een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en fietser op de Laan van Oud Poelgeest.

Een vrouw is nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee met de ambulance. De politie heeft de vrouw, die last had van haar been, naar huis gebracht.


16.029 euro voor de clubkas

hockey n Een mooie opsteker voor de Leidsche en Oegstgeester Hockey Club (LOHC). Dankzij de achterban komt er dit jaar 16.029 euro extra binnen in de clubkas.

Deze achterban steunt LOHC namelijk door specifiek voor deze vereniging mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder lot waarmee zij meespelen, gaat direct naar de clubkas.

LOHC heeft zichzelf ten opzichte van vorig jaar overtroffen. De vereniging ontving in 2017 een bedrag van 7.231 euro. Dit jaar komt er 8.798 euro extra binnen in de clubkas, een stijging van 122%.

De VriendenLoterij heeftdit jaar in totaal ruim 4,8 miljoen euro uitgekeerd, 300.000 euro meer dan vorig jaar.