Korfballers Fiks bereiden zich voor op tweede helft veldcompetitie

korfbal n Afgelopen week heeft de Fiksselectie twee oefenwedstrijden gespeeld in aanloop op de tweede helft van de veldcompetitie. Beide teams zullen op zaterdag 31 maart aantreden tegen Swift 1 en Swift 2. In de uitwedstrijden in Middelburg verliepen beide wedstrijden optimaal; zowel Fiks 1 als Fiks 2 zegevierden.

Het verloop van de daaropvolgende zes competitieronden was goed, vooral voor Fiks 2, dat alle ontmoetingen won en ruim bovenaan staat in de reserve eerste klasse en klaar lijkt voor de stap naar de reserve overgangsklasse. Fiks 1 voert samen met SKF de ranglijst aan in de overgangsklasse. Die posities kunnen alleen worden vastgehouden als er geen vorm- en concentratieverlies optreedt. Vooral voor Fiks 1 is er veel werk aan de winkel en zullen de nodige lastige horden nog genomen moeten worden. Vandaar het belang van een goede oefencampagne. Vorige week dinsdag waren in Amstelveen tegen KVA-oefenduels. Beide verliepen met bevredigend resultaat. Fiks 1 won verdiend met 14-18 na een wedstrijd op zeer aanvaardbaar niveau. Afgelopen zaterdag vertrok de selectie naar Den Haag om aan te treden tegen Achilles.

Fiks 2 speelde zeker niet slecht. Na een voorsprong van 4-8 verkleinde de tegenstander de negatieve marge, maar behield Fiks controle en zou uiteindelijk met de zege aan de haal gaan.

Fiks 1 was een ander verhaal. Het team van Rick Nell kwam niet in de flow om echt afstand van de opponent te nemen. Een paar keer was er een voorsprong van twee punten, maar er ontbrak overtuiging. Vooral in de aanvalsopbouw ging het met de passing nogal eens mis. Dit hielp Achilles om vertrouwen te houden in een gunstige afloop. In de laatste acht minuten liep de thuisploeg na de aansluitingstreffer van Jan Anholts (13-12) alsnog weg naar 17-13. Opvallend was de scorende bijdrage van Youp Coli (4), die speelde voor de geblesseerde Roy Vreeken. Dionne Blangé, Dominic van Welzen (2), Jan Anholts (2), Melissa Heijne (2), Michelle Rozebroek en Sam Coli scoorden ook.