Rob Boxhoorn en Ali Hellinga vertellen enthousiast over de tweede editie Het Podium Dorpscentrum. | Foto PR
Rob Boxhoorn en Ali Hellinga vertellen enthousiast over de tweede editie Het Podium Dorpscentrum. | Foto PR Foto: PR

Wervelend Podium Dorpscentrum op zondagmiddag 8 april

crowdfunding n Het Dorpscentrum aan de Lijtweg gaat op zondag 8 april weer bruisen. Dan is er de tweede editie van Het Podium Dorpscentrum Oegstgeest (DcO).

Het Podium is deze maal in twee zalen. In de Grote Zaal treden de enthousiaste koren Capella pro Cantibus en het popkoor Variavocaal op. Gelijktijdig speelt het Bolling-kwartet in de Bomenzaal. Tevens wordt er geëxposeerd door een bekende Oegstgeester kunstenaar. In een derde zaal worden de verbouwingsplannen voor het Dorpscentrum gepresenteerd. De eerste fase van die verbouwing komt deze zomer in uitvoering. De kosten zijn nog niet gedekt. Daarom is deze middag ook de aftrap voor crowdfunding in het dorp.

Het Podium DcO start met een inloop vanaf 14.30 uur en begint om 15.00 uur. De toegang is gratis.

Deze middag is ook de aftrap voor crowdfunding in het dorp

Rob Boxhoorn en Ali Hellinga vertellen enthousiast over het aantrekkelijke programma. "In de Grote zaal zullen twee koren acte de présence geven. Om ongeveer drie uur treedt het Oegstgeester koor Capella pro Cantibus op, een vocaal ensemble met een hoog niveau. Om een uur of vier begint Variavocaal, een popkoor uit Leiden bestaande uit zestig leden. Zij zingen Nederlandstalige en Engelstalige nummers.

In de Bomenzaal treedt simultaan het Bolling Kwartet op bestaande uit piano, dwarsfluit, contrabas en drums. De muziek die zij ten gehore brengen kun je het beste karakteriseren als elegant, swingend, Barok en Blue. Een synthese van klassiek en jazz.
Op diverse plekken in het DcO zal het werk van een Oegstgeester kunstenaar te zien zijn."


Start crowdfunding

Tegelijk is dit event de start van een crowdfundingsactie voor het Dorpscentrum. Het DcO bestaat nu ruim drie jaar. Omdat alles, dankzij de vele vrijwilligers, goed loopt, is de weg vrij om te gaan investeren in de toekomst. Het gebouw gaat verbouwd worden naar een eigentijdse ontmoetingsplek.

In de Kleine zaal worden de verbouwingsplannen gepresenteerd. En vrijwilligers van het Dorpscentrum zullen vertellen over de acties die op stapel staan. Bijvoorbeeld een veiling en een logo-actie waarin namen van gevers gegraveerd kunnen worden. De eerste fase (ongeveer drie ton) betreft de verbouwing van de centrale hal en (deels) de Grote Zaal. "Er zijn Fondsen geworven en de gemeente doet mee. En nu is het dorp aan zet." Rob en Ali weten zeker dat er bereidheid is om bij te dragen, want 'Het Dorpscentrum is van en voor ons allemaal.'