Abel Bormans (9) scoort 2 - 1 voor Oegstgeest. | Foto Leo van den Broek
Abel Bormans (9) scoort 2 - 1 voor Oegstgeest. | Foto Leo van den Broek Foto: Leo van den Broek

VV Oegstgeest komt niet verder dan een gelijkspel in Hazerswoude

voetbal n Zaterdag speelde Oegstgeest de uitwedstrijd tegen Hazerwoudse Boys, dat op de achtste plaats stond. Dat Oegstgeest de tegenstander niet moest onderschatten bleek uit de ruime winst die ze de vorige wedstrijd tegen Meerburg behaalden. Oegstgeest kwam steeds op voorsprong maar werd elke keer weer ingehaald en de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijk spel.

Op Danny Wenink na startte Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa met een complete selectie. Om bij te blijven in de race om het kampioenschap hadden de mannen van Heeringa maar één opdracht en dat was winnen. Maar van de aftrap af aan liet Hazerwoudse Boys zien dat ze deze wedstrijd voorop zouden gaan in de strijd. Oegstgeest keeper Lucas van der Meij moest direct al handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Na twintig minuten viel Oegstgeest verdediger Robin Noort geblesseerd uit en werd vervangen door Steven Gijselman. De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af zonder dat beide teams kansen wisten te creëren. Een kwartier voor de rust loste middenvelder Adil Harfaoui een vlammend schot van zo'n 30 meter en scoorde zo 0-1. Hierna zette Hazerwoudse Boys meer druk op het Oegstgeest doel wat ze een aantal corners opleverde maar hieruit scoorden ze niet. In de laatste minuut voor de rust leverde gestuntel in de Oegstgeest verdediging ze wel een doelpunt op en zo brachten ze de ruststand op 1-1.

In de eerste minuut na de rust wist Abel Bormans op aangeven van Roy Elkerbout Oegstgeest weer op voorsprong te zetten: 1-2. Vlak hierna kon Elkerbout een kans die hij kreeg niet benutten, hij schoot over. Vanuit een corner wist Hazerswoudse Boys het Oegstgeest doel weer te vinden, met een vlammend schot brachten ze de stand weer gelijk: 2-2. Hierna kreeg Oegstgeest de nodige kansen om weer op voorsprong te komen. Een schot van invaller Jurgen Bouwman stuitte via de lat naar Bob den Hollander die op de lat kopte en vervolgens kopte Bormans de bal over. Bormans miste nog twee kansen om Oegstgeest weer op voorsprong te brengen. Ondanks dat Oegstgeest het veldoverwicht had, verloren ze twee punten. Zo heeft Oegstgeest weer dure punten verloren in de race om het kampioenschap. Directe tegenstanders in deze race, VVSB en SEV, wonnen hun wedstrijd wel.

Zaterdag speelt Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen Roodenburg dat met 16 punten uit 15 wedstrijden op de 9e plaats staat, aanvang 14.30 uur.

ASC verrassend thuis op Sportpark Overveer onderuit tegen Bernardus

voetbal n Waar in Hazerswoude nog ruim werd gewonnen van hekkensluiter Bernardus, viel het resultaat voor ASC in de return op sportpark Overveer ronduit tegen. Na het slotsignaal stond er 2-3 op het scorebord. Voor aanvang werd de pupil van de week voorgesteld: Daan Verhaar.

Het was een uitslag die grotendeels in het eerste kwart van de wedstrijd werd behaald: na 22 minuten stond 2-2 aangegeven. Het was vertaling van een tot dan toe zeer boeiende wedstrijd waarin beide teams vol op de aanval speelden om een snelle openingstreffer te forceren. Daarin slaagde ASC uitstekend. Een lage voorzet belandde voor de voeten van Teije Rutte, die onberispelijk binnenschoot. Een snel doeltreffend vervolg kwam niet. Integendeel. Trainer Mo Bougrine van ASC: "Verdedigend zag het er niet goed uit. Het was bij vlagen te laconiek en Bernardus strafte dit af." Hij verwees naar de treffers die in minuut 13 en 19 vielen. In de eerste rondgang kwam de thuisclub met een fraaie treffer op gelijke hoogte. Een vrije bal van Ruben Dutrieux werd door Ward Buijze uitstekend binnengekopt. Het bleek niet de opmaat voor een succesvolle tweede helft. Tien minuten na rust verloor ASC in de aanval gemakkelijk de bal en uit de snelle counter oogstte de tegenstander 2-3. Het was niet de inspiratie om snel terug te komen in de wedstrijd. "Ik zag mijn team veel balverlies op het middenveld lijden. De aanval werd onvoldoende bereikt, laat staan dat er doelrijpe kansen konden ontstaan", verklaarde de trainer. Bernardus liet zich veelal terugzakken om de voorsprong vast te houden; in de hoop vanuit de counter de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Zover kwam het niet. Het was ASC die zich in de slotminuut aan de verdedigende druk ontworstelde en twee keer in kansrijke positie voor de keeper kwam. Beide inzetten werden gekeerd en de punten gingen naar Hazerswoude.

Voor de wedstrijd werd de pupil van de week voorgesteld: Daan Verhaar.