Afbeelding
Foto:

Bach bij de Rijnlandse Boekhandel

lezen n In de week van 19 tot en met 24 maart is er extra aandacht voor J.S. Bach bij de Rijnlandse Boekhandel in Oegstgeest.

Vanaf 19 maart is er een week lang de bijzondere Bach-Bijbel ter inzage in de winkel. Deze Bijbel uit het boekenbezit van Bach is een kunstfacsimile-uitgave van de Bijbel die Bach intensief gebuikte. Hij onderstreepte passages, corrigeerde fouten en zette er zelf opmerkingen bij. Bach was als componist een Bijbel-uitlegger van de eerste orde en deze Bijbel-uitgave levert het bewijs. Drie enorme boekdelen in een fraaie houten kist, in een beperkte oplage, voor liefhebbers ban bijzondere Bijbels en voor liefhebbers van de muziek van Bach. De Friese uitgever Van Wijnen heeft, wereldwijd, 1000 hand-genummerde exemplaren laten maken voor de intekenprijs van € 4.800.00. Deze Bijbel is te bekijken, door te bladeren in deze 'Bach-week' bij de Rijnlandse Boekhandel.
Op 23 maart is er om 14.00 uur een speciale bijeenkomst rondom de Bach-Bijbel bij K&O in Oegstgeest. Niemand minder dan Bach-kenner Maarten t Hart, van wie deze maand een herdruk uitkomst van zijn boek over J.S. Bach, laat zijn licht schijnen over deze uitgave en gaat met in gesprek over Bach en zijn Bijbel. De uitgever zal ook aanwezig zijn op deze middag die voor iedereen gratis toegankelijk is.


Nog meer Bach: Op woensdag 21 maart om 20.00 uur geeft schrijver en muziekcriticus Merlijn Kerkhof een lezing over zijn boek: Alles begint bij Bach. Wat je moet weten over klassieke muziek. Dit boek is een toegankelijke en vermakelijke ontdekkingstocht over klassieke muziek. Wat is klassieke muziek, waar komt het vandaan? Wie zijn de belangrijkste componisten en waar moet je zeker naar luisteren? Deze en nog meer vragen komen aan bod op deze avond die geen complete muziekgeschiedenis is maar een demonstratie van een liefhebber die zijn onbegrensde liefde voor muziek met passie wil overbrengen. De entree is € 5,00 en de lezing vindt plaats in de Rijnlandse Boekhandel