Het tevreden Roparun-team in een vorige editie bij de aankomst in Rotterdam. | Foto PR Foto: PR

Nog één keer WeRun4All

hardlopen n In 2018 doet het Oegstgeester Roparunteam WeRun4All voor de achtste keer mee aan de non stop estafette van Parijs naar Rotterdam.

"Nog één keer trekken we alles uit de kast, nog één keer starten in Parijs, nog één keer finishen in Rotterdam en dus ook nog één keer met weinig slaap en een enorme inzet om er voor te zorgen dat we een groot bedrag over kunnen maken naar stichting Roparun. We helpen daar mee mensen met kanker om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. We kennen allemaal wel mensen die kanker hebben en hebben in onze nabije kring mensen verloren. Steeds vaker wordt kanker een meer chronische ziekte, waardoor hulp en ondersteuning steeds belangrijker wordt. Stichting Roparun ondersteunt deze initiatieven", aldus de organisatie.
De afgelopen zeven edities is er meer dan €160.000,- opgehaald. Dit jaar gaat de groep zijn Roparunervaring op een mooie wijze afsluiten met onze final run. "Graag willen we de € 200.000,- vol maken."

Je vindt WeRun4all de komende tijd bij de Paashaaswijkloop op 2 april en op 5 mei op de Oegstgeester Vrijmarkt bij de GDT school. Ook gaat men in april collecteren bij de winkelcentra en organiseert men met de Voscuijl verenigingen de jaarlijkse sponsorloop op Hemelvaartsdag. Op zaterdag 19 mei vertrekt men richting Parijs voor de laatste Roparun. www.werun4all.nl

ASC pakt verdiende zege

voetbal n ASC heeft na de 3-0 zege op buurvereniging Warmunda de bovenste stek in het linker rijtje overgenomen van de Warmondse vereniging.

ASC controleerde afgelopen zondagmiddag de wedstrijd vanaf het begin en speelde verdedigend sterk. Doelman Vaggelis Vidiadakis had niet veel te doen, maar de keren dat hij in actie kwam, was dat prima en zelfverzekerd. Bovendien speelde ASC volgens de vooraf gegeven afspraken: scherp verdedigen en snelle omschakeling naar voren toe. De spelwijze kreeg al in de 12e minuut beloning. Laurent Coopman kreeg de bal aangespeeld van Ralph van Zandwijk en omspeelde de doelman.

De verdediging van Warmunda oogde ook daarna kwetsbaar. De doelman van Warmunda liep veel te vroeg uit om een aanval te willen onderscheppen. Ralph van Zandwijk anticipeerde uitstekend door de bal effectief over de doelverdediger heen te schieten. Het spel van de tegenstander oogde geen moment de overtuiging in de wedstrijd te kunnen terugkeren. De ASC-verdediging gaf nauwelijks ruimte weg en de tegenstander miste de creativiteit om op een andere speelwijze om te schakelen.

In de tweede helft deed de tegenstander zichzelf definitief de das om doordat één van de teammaten na de tweede gele kaart met rood naar de kant moest. ASC kan alleen worden verweten dat het niet eerder de wedstrijd geheel in het slot gooide. Dit gebeurde pas in de 83e minuut.