Eerste overwinning voor tafeltennissers Pecos

tafeltennis n In de vierde speelronde van de eerste divisie boekten de tafeltennissers van Pecos hun eerste zege van het seizoen. René Waterreus bleef ongeslagen en sprak tevreden van een 'stijgende lijn'.

Toch leek er nog meer in te zitten, omdat tegenstander De Veluwe zonder Paul Haldan aantrad. De voormalig wereldtopper, technisch directeur van de NTTB, bijna 53, is nog altijd de nummer 39 van Nederland en kopman bij de Apeldoorners. Zijn afwezigheid gaf Pecos zaterdag hoop op een royale zege. Maar Ron van Spanje (bijna 58) en Lode Hulshof (nog niet zo lang 15) bleken ook lastige opponenten.
Voor Youri Soons bleef de oogst dan ook beperkt tot winst op Thao Than Mai. Tony Nader klopte naast Mai ook Hulshof, maar redde het niet tegen Van Spanje. Man van de wedstrijd was zoals gezegd Waterreus, die drie keurige overwinningen liet noteren.
Komende zaterdag komt een andere bekende naam, Avanti, naar de Voscuyl. Pecos kan een kleine overwinning gebruiken om de aansluiting bij de bovenste plaatsen te behouden. Iedereen is welkom om het team aan te moedigen, en het is bovendien Super Saturday in het Thorn Tafeltenniscentrum: team 2 speelt het belangrijke duel tegen Red Stars, terwijl Pecos 3 op weg naar de play-offs Gorkum op bezoek krijgt.


Hockeyers VET C blijven op kampioenskoers

hockey n De heren Vet C van LOHC die als Herbstmeisters de winterstop ingingen, zijn de eerste wedstrijd van de tweede helft van het seizoen goed begonnen.

De altijd lastige uitwedstrijd bij Alecto op sportpark de Bloemerd werd met 5-2 gewonnen. Team-rookie en oud-International HJ Witsenburg: "Ondanks dat we vrij snel achter kwamen met 1-0, zijn we niet in paniek geraakt en hebben we met snelle balcirculatie en goed positiespel Alecto uiteindelijk op de knieën gekregen."

Vet C deed goede zaken daar voornaamste concurrent voor de Titel: Cartouche, verrassend onderuit ging tegen Ypenburg.

Aanvoerder en spelverdeler, Paul Dwarshuis: "We moeten ons nog niet rijk rekenen, er zijn nog tien duels te spelen. We benaderen ieder duel op zich. Er staan nog tien finales op het programma!"

Noordwijk lijkt voor nu - met een achterstand van vier punten - de voornaamste concurrent voor de heren van LOHC. Volgende week wacht het thuisduel om 12.30 uur tegen Klein Zwitserland.