Afbeelding
Foto: PR

Succes

bouwen n Huttenbouwfeest HUT'16 was vanaf de eerste editie in 2016 meteen een groot succes.

Ook dit jaar was de belangstelling tijdens de inschrijf periode erg groot. In zes uur tijd waren alle honderd plekken al gereserveerd.


Open Dag

kennismaken n Omdat sportschool Jenergy vier jaar jaar bestaat wordt er op zaterdag 31 maart een open dag georganiseerd.

Veertien jaar geleden is Jenny Gaidoukevitch begonnen met het geven van groepslessen in Oegstgeest onder de naam Sunnysport. Na tien jaar werd haar droom werkelijkheid, en heeft ze haar eigen sportschool geopend.
Van zeven lessen per week bij Sunnysport naar meer dan zeventig groepslessen per week bij Jenergy is een groot verschil. Inmiddels zijn er drie prachtige ruimtes heeft om al deze lessen te kunnen geven.

Jenergy is voor iedereen toegankelijk en daarom is iedereen uitgenodigd om op zaterdag 31 maart een kijkje te komen nemen en de sfeer te proeven van al het leuks en sportiefs dat Jenergy te bieden heeft. Er zijn deze dag diverse lessen waaraan men gratis kan deelnemen zowel binnen als buiten: onder andere hardlooptraining, bootcamp, yoga, zumba, salsa, bodypump en spinning. www.jenergy.nl


Historie Vliegveld Valkenburg

vliegveld n Hoe staat het met de plannen van de Stichting Historie Vliegveld Valkenburg? Dat gaat de SHVV op zaterdagmiddag 17 maart in het Dorpshuis in Valkenburg haarfijn vertellen aan iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de voormalige vliegveld. De toegang is gratis.

Voor de SHVV wordt 2018 een belangrijk jaar. De stichting hoopt binnenkort een vergunning te krijgen van de gemeente Katwijk, waarna ze een huurovereenkomst kan sluiten voor de voormalige telefooncentrale van het vliegveld. Daarin zal de SHVV een bezoekerscentrum stichten met een permanente expositie over de geschiedenis van het (vliegveld)terrein. In januari ontving de SHVV al geldbedragen uit het Meerburgfonds en het Rabobank Wensenfonds voor de inrichting van het centrum en de voorgenomen activiteiten.

Wat de jonge stichting precies van plan is en hoe het met de plannen staat, zal op 17 maart vanaf 13.30 uur uit de doeken worden gedaan. De rest van de informatiemiddag zal worden gevuld met presentaties over het vliegveld. Op het programma staat onder meer een lezing door Rein Zwaan, voormalige natuurbeheerder op het vliegveld, over de waardevolle flora en fauna in het gebied.