Gemeentegarantie voor Rijnlands Lyceum

onderwijs n De gemeente Oegstgeest gaat overeenkomsten aan om borg te staan voor een lening die Stichting Het Rijnlands Lyceum (SRL) wil afsluiten, dat heeft het college van burgemeester en wethouders in haar vergadering besloten.

Door deze lening kan SRL met eigen geld een uitbreiding en een gedeeltelijke aanpassing van het schoolgebouw realiseren voor haar internationale afdeling.

De gemeente is bereid om voor deze lening borg te staan omdat de Leidse regio aantrekkelijk wil zijn als vestigingsplaats voor internationale bedrijven. Oegstgeest heeft veel expats als inwoner en de aanwezigheid van internationale scholen is voor hen een zwaar wegende voorwaarde om hier te willen wonen. De internationale afdeling van het Rijnlands Lyceum speelt hierbij een belangrijke rol. De uitbreiding en aanpassing van het schoolgebouw komen niet in aanmerking om door de gemeente bekostigd te worden omdat de school op basis van onze ruimtenormen al beschikt over voldoende gebouwoppervlak.


Geld voor burgerinitiatieven in het sociaal domein

ideeën n De gemeente Oegstgeest heeft in 2018 extra geld beschikbaar voor burgerinitiatieven in het sociaal domein, en vraagt burgers en organisaties mee te denken voor goede ideeën.

Oegstgeest kent veel mooie burgerinitiatieven zoals Autisamen (een groep ouders die kinderen met autisme, hun ouders, broertjes en zusjes in contact met elkaar te brengt en zo ondersteunt bij hun sociale omgang) of Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest (een burgerinitiatief dat inwoners wil ondersteunen bij het zo lang mogelijke zelfstandig blijven).
Iedereen die ideeën heeft, en graag eens met iemand van gedachten wil wisselen, kan contact opnemen met de gemeente. "Of kom naar het inspiratiecafé dat we samen met Fonds 1818 organiseren, een leuke bijeenkomst voor iedereen die rondloopt met een goed idee en er nu ook écht werk van wil maken", aldus een persbericht.
Inwoners van Oegstgeest kunnen in 2018 een beroep doen op extra geld, vooral als hun initiatief zich richt op dementie, mantelzorg, eenzaamheid en/of vraagverlegenheid.
Meer informatie over de regeling is te vinden op de website van de gemeente: kijk bij 'producten' in de bovenste balk onder de 'S' van subsidies. Daar staat ook een aanvraagformulier. De gemeente is bereikbaar via 14071 (tussen 09.00 en 12.00 uur) of via het contactformulier op www.oegstgeest.nl.
Het inspiratiecafé Oegstgeest is op maandag 26 maart van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis.