De winnaars van de sportprijzen op het podium. De meeste jeugdwinnaars waren al naar huis.| Foto Wil van Elk
De winnaars van de sportprijzen op het podium. De meeste jeugdwinnaars waren al naar huis.| Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Feestelijke sportprijzenavond

SPORT n Op vrijdag 9 maart werden de Oegstgeester sportprijzen voor 2017 uitgereikt.

In een bomvol ASC-clubhuis in Sportpark Overveer werd Tamara van Vliet (zwemmen) uitgeroepen tot Sportvrouw 2017 (zij was al driemaal eerder sportvrouw van het jaar), Paul Anholts (korfbal) tot Sportman 2017 en mocht ASC Cricket 1 de prijs voor het beste team in ontvangst nemen. UDO JO11 (voetbal) werd gehuldigd als beste jeugdsportploeg, en Matilde Montelione (ritmische gymnastiek), Ties de Regt (tennis) en Thomas Jansen (tafeltennis) ontvingen een aanmoedigingsprijs.

Hans Schiphorst van ASC kreeg voor het eerst (door de Rabobank) de prijs voor de beste Sportbestuurder uitgereikt.

Esther Beukman en Marja Bosman mochten het podium beklimmen voor de Persprijs 2017 van de Oegstgeester Courant, en Jeannette Juffermans en Ronald Rijsdorp ontvingen een fraaie vrijwilligersprijs.

Een welverdiende oeuvreprijs was er voor trainer/coach Rob van der Hoorn. Vanwege hun bijzondere prestaties ontvingen zwemmer Remco Berendsen (64 kilometer Ringvaart voor het goede doel) en Paul de Wit (beklimming Damavand (5671 m) ook een award.