Volksdansvereniging Oud Poelgeest bestaat 65 jaar

dans n Volksdansvereniging Oud Poelgeest is een sprankelende volksdansvereniging met ongeveer 60 enthousiaste leden. Dans, gezelligheid, prachtige afwisselende muziek en lekker actief zijn staan voorop. Volksdansvereniging Oud Poelgeest Leiden viert op zaterdag 10 maart haar 65-jarig bestaan.

Overdag zijn er verschillende activiteiten voor de leden, maar 's avonds vieren we het jubileum met een voor iedereen toegankelijk spetterend bal.


De muziek wordt verzorgd door orkest MISTA en de dansleiding is in handen van huis-docent Floortje Doeksen. Iedereen is van harte welkom om te genieten van Wereldmuziek en eventueel een dansje te wagen in Cultuurhuis De Paulus aan de Warmonderweg in Oegstgeest.
De toegang is 10 euro en er wordt gedanst van 20.00 tot 23.00 uur.

Wat is Volksdansvereniging Oud Poelgeest?
"Wij dansen voor ons eigen plezier op wereldmuziek. Ieder jaar leren wij zo'n 50 nieuwe dansen uit verschillende landen. Van de Balkan tot het Midden-Oosten en van Amerika tot China."

Wanneer danst Volksdansvereniging Oud Poelgeest?
"Iedere maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur. Van 19.30 tot 20.00 uur worden eenvoudige dansen voor beginners gedaan. Van 20.00 tot 20.45 dansen voor de middengroep en beginners. Van 21.00 uur tot 22.00 uur ligt het niveau hoger (gevorderden). Tussendoor is er gelegenheid om wat te drinken (tegen betaling)."

Waar danst Volksdansvereniging Oud Poelgeest?
"Wij dansen in de gymzaal van het Bonaventuracollege (voorheen Visser 't Hooft). Kleedruimte is aanwezig en zaalschoeisel is verplicht. De gymzaal mag alleen worden betreden met schoenen met zachte rubberzolen die alleen binnen worden gedragen. Het dragen van dansschoenen met harde zolen (caractères) is dus helaas niet toegestaan evenmin als dansschoenen met zachte suède zolen (jazzschoenen)."


Opvolging bij GGZ Rivierduinen

bestuur n GGZ Rivierduinen is verheugd dat twee bestuurders, de heer Ron Sponselee en mevrouw Ingeborg Siteur, medio maart hun werkzaamheden op interim-basis starten om het stokje over te nemen van de vertrekkende voorzitter Raad van Bestuur, Marjolein ten Kroode, en het inmiddels vertrokken lid Raad van Bestuur, Henrie Henselmans.

De Raad van Toezicht is verheugd dat de Ondernemingsraad en de Centrale Cliëntenraad de kandidatuur steunen en heeft er alle vertrouwen in dat de nieuwe bestuurders de komende tijd samen met de directeuren en medewerkers verder werken aan een toekomstbestendig GGZ Rivierduinen.