Connie Palmen.
Connie Palmen. Foto:

Boekenweek 2018

Connie Palmen in bibliotheek Oegstgeest

lezen n Op woensdag 14 maart komt Connie Palmen naar ­Oegstgeest. Op uitnodiging van de Rijnlandse Boekhandel, K & O Oegstgeest en Bibliotheek Bollenstreek wordt zij geïnterviewd door boekhandels-collega Bob Kappen uit Noordwijk.

Deze avond, in het kader van Boekenweek 2018, begint om 20.00 vindt plaats in de bibliotheek van Oegstgeest en kaarten a € 12.50 zijn te koop bij bovengenoemde organisaties of online reserveren op info@rijnlandseboekhandel.nl.


Connie Palmen behoort tot de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd. Haar debuutroman De Wetten uit 1991 was een ongekend succes en nadien heeft ze veel bekroond werk geschreven. Bekend zijn onder andere De vriendschap uit 1995 waarmee ze de AKO-literatuurprijs won, haar autobiografische roman I.M. over haar leven met journalist, schrijver Ischa Meijer en in 1999 het Boekenweekgeschenk De erfenis.

Na romans Geheel de uwe (2002) en Lucifer (2007) verscheen in 2011 het Logboek van een onbarmhartig jaar over een verslag van rouw en verlies van een geliefde, in dit geval politicus Hans van Mierlo. In 2015 verscheen haar veelgeroemde roman Jij zegt het en deze werd bekroond met de Libris literatuurprijs 2016.


Kortom voldoende ingrediënten voor een zeer boeiende avond tijdens de Boekenweek 2018, met als thema Natuur, in de bibliotheek van Oegstgeest. Koop kaarten of reserveer tijdig. "We zien u graag terug op 14 maart", aldus de Rijnlandse Boekhandel, de bibliotheek en K&O.