Heropening Jottem

feest n Jottem, de plek waar mensen met een beperking dagbesteding vinden op een manier die bij hen past, gaat na een grondige renovatie officieel weer open op vrijdagmiddag 16 maart van 12.00 tot 16.00 uur.

Geïnteresseerden kunnen deze middag een kijkje in het gerenoveerde pand aan de Louise de Colignylaan nemen.


Wandeling door de polders

natuur n Het Milieu Educatiecentrum Oegstgeest organiseert op zondag 11 maart een publiekswandeling door het natuurgebied Polders Poelgeest.

Het nieuwe broedseizoen komt er weer aan. De eerste vogels keren terug uit hun overwinteringsgebieden. De ganzen en eenden krijgen weer gezelschap van kieviten, scholeksters en grutto's.
De start van de wandeling is om 10.00 uur bij de molen achter de wijk Poelgeest. Na de wandeling is er koffie op de historische scheepstimmerwerf 'Klaas Hennewerf'. De wandeling is ook heel geschikt om met kinderen te lopen. Het traject is minder goed toegankelijk voor rolstoelen.
Opgeven is niet noodzakelijk maar wel prettig. Dit kan per email: info@mecoegstgeest.nl.


Inschrijven HUT'16 editie 2018

inschrijven n Vanaf donderdag 8 maart kunnen kinderen zich weer inschrijven voor het huttenbouw evenement van 2018.

In het Pinksterweekend zullen er meer dan vijftien hutten gebouwd worden op het terrein van de Sagara Satrya's. Behalve pallets en sloophout van Gebr. van der Putten zullen er dit jaar ook andere bouwmaterialen beschikbaar zijn zoals wilgentakken. Ook zullen er workshops zijn en een ideeën winkel waar de deelnemers extra inspiratie op kunnen doen om meer uitdaging te bieden.

HUT'16 dankt al zijnn sponsors, zonder wie dit niet mogelijk zou zijn: onder andere Saton, Domino's Pizza, Haarmode Dofferhof en Favoriet Sport.

Op het terrein is ruimte voor 100 kinderen van 8 tot en met 13 jaar. "Zorg dat je je snel inschrijft met je vriendjes met wie je je hut wil bouwen. Maar individueel inschrijven kan ook."

Meer informatie is te vinden op de website: www.hut-oegstgeest.nl